How To Get More Website Visitors

Haluatko yrityksesi näkyvän tällä sivulla? Klikkaa tästä

Yrityksesi lisätään alla oleviin palveluihin


Tervakosken kauneushoitolat


Påre Store & Salon -unisex-hoitola

Hoitovalikoimaamme kuuluvat kasvohoidot, jalkahoidot, käsihoidot, vartalohoidot, hieronnat, turvehoidot, kestovärjäykset, meikit, sokeroinnit, kestolakkaukset sekä ripsienpidennykset. Järjestämme myös hyvinvointi-iltoja/-päiviä esim. työ-ja kaveriporukoille joko hoitolalla tai esim. työpaikalla toiveiden mukaan. Hoitolalla on myynnissä erilaisia ihonhoitotuotteita, esim. oma kotimainen ihonhoitosarjamme Påre Skincare. Ota yhteyttä ja kysy lisää!.

Osoite: Kirkkotie 5-7, 12400 Tervakoski. Kosmetologi Tiina Kuossari, puh. 0408207722
Pareskincare.com/pare-store-salon
Kauneushoitola Minna Aaltonen

Ihoa heleyttävät kauneushoidot ja asiantuntevaa meikkausohjausta Tervakoskella. Tarjoamme kosmetologipalvelujen lisäksi myös kotikäyntejä, luentoja yrityksille sekä meikkikursseja esimerkiksi naisteniltojen ohjelmaksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää!.

Osoite: Kirkkotie 5-7, 12400 Tervakoski. Puhelin:050-5963183
Kauneusvarikko

Kauneudenhoitopalvelut

Osoite: Rajaportintie 1, 12400 Tervakoski. Puhelin:044-0780904
Terveysasema

Astu sisään

Kirjasto

Astu sisään


Tervakosken karttaUUDET VIESTIT


Kesto: 1h 23min Ikäraja K7 Lippu 8e

Kansainväliseen animaatioelokuvaan perustuva lennokas ja liikuttava kertomus rohkeudesta, uskollisuudesta sekä ystävyydestä.

Poju on kurmitsanpoikanen, joka haluaa isona johtaa muuttolintuparveaan isänsä tapaan. Mutta ennen kuin Poju ehtii oppia lentämään, ilkeä haukka Härmä ajaa hänet erilleen perheestään ja lentoparistaan Kurmiinasta. Onneksi Poju ei jää yksin, vaan saa apua metsän väeltä. Mutta oppiiko hän luottamaan siipiinsä, löytääkö hän salaiseen Paratiisilaaksoon ja koittaako Pojulle uusi kevät?

Suomenkielisinä ääninä mm. Isac Elliot, Jennifer Erica, Tixtuu, Elina Sofia, Antti Pääkkönen, Jukka Voutilainen, Jarmo Koski, Nina Hukkinen ja Saara Lehtonen.
Tapahtuman aloitusaika
30.11.2019 klo 15:00
Tapahtuman päättymisaika
30.11.2019 klo 16:23
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3,
Tervakoski

Puhelin löytynyt Mäyräntieltä Tervakoskelta

Tervetuloa kuuntelemaan soolokitaran sävelin suomalaisia- ja kansainvälisiä klassikoita. Konsertissa kuullaan mm. Sultans of Swing, Bohemian Rhapsody, Finlandia, Myrskyluodon Maija ja Lapin Kesä. VAPAA PÄÄSY!

Tapahtuman aloitusaika
19.10.2019 klo 15:00
Tapahtuman päättymisaika
19.10.2019
Tapahtumapaikka
KINO Tervakoski
Seuranaukio 3
Tervakoski


Elokuva on tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta oman paikan löytämiseksi. Elokuva kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä. Ennen kaikkea tämä on tarina selviytymisestä ja ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvaa koko kansan tuntema legenda, Kari Tapio.

Ohjaaja: Aleksi Mäkelä
Pääosissa: Matti Ristinen, Tiina Lymi, Tatu Sinisalo, Talvikki Eerola, Iikka Forss, Ilkka Heiskanen, Aake Kalliala, Joni Leponiemi, Mikko Töyssy, Mikko Kouki, Joanna Haartti, Sakari Kuosmanen
Tapahtuman aloitusaika
09.10.2019 klo 17:00
Tapahtuman päättymisaika
09.10.2019 klo 18:52
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3,
Tervakoski

Digikerhoihin olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Tutustumme jokaisella kerralla lyhyesti opettajan valitsemaan tietotekniseen aiheeseen, minkä jälkeen kerhoon osallistujat voivat vapaasti kysyä apua ja ohjausta digiasioissa. Kerhoissa on mukana tietotekniikan opettaja ja vapaaehtoisia digivertaisia. Tervetuloa!

Kerhot ovat osa Arjen Digitaidot Haltuun -hanketta, ja ovat osallistujalle ilmaisia.

EI ENNAKKOILMOITTAUTUMISTA!
Tapahtuman aloitusaika
03.12.2019 klo 13:15
Tapahtuman päättymisaika
03.12.2019 klo 15:15
Tapahtumapaikka
Janakkalan pääkirjasto
Koulutie 2 A
14200 Turenki

Markkinatori, nähtävää, kokeiltavaa ja eläviä kohtauksia historian havinasta! Taaran markkinat on historiaan ja kulttuuriperintöön johdattava tapahtuma ainutlaatuisella alueella, jossa kulttuurihistoriallisia kohteita löytyy aina rautakaudelta lähtien! Tarkemmat tiedot tapahtuman omalta sivulta ja Facebookista.

Vapaa pääsy!
Laurinmäen torpparimuseo ja Keltainen talo
Hakoistentie 371
Janakkala

Angel Has Fallen

Ikäraja K16
Lippu 9e

Yhdysvaltojen presidentti Allan Trumbull (Morgan Freeman) yritetään salamurhata ja hänen luottomiehensä, salaisen palvelun agentti Mike Banning (Gerard Butler) lavastetaan syylliseksi. Banning onnistuu karkaamaan, ja joutuu pakenemaan omaa järjestöään ja päihittämään FBI:n selvittääkseen kuka oikeasti on iskun takana. Puhdistaakseen nimensä, pitääkseen perheensä turvassa ja pelastaakseen maansa Banning joutuu turvautumaan yllättäviin liittolaisiin.

Elokuvan on ohjannut Ric Roman Waugh ja se perustuu Creighton Rothenbergerin ja Katrin Benediktin käsikirjoitukseen.

Kino Tervakoski
seuranaukio 3
Tervakoski

LinnaCruising 2019 viikonloppu Kantolan tapahtumapuistossa starttaa perjantaina 9.8.2019 klo 17:00, kun portit aukeavat. Illan hämärtyessä on aika Drive In -elokuvalle Leningrad Cowboys Go America, minkä jälkeen ohjelmateltassa on live-musiikin vuoro.
Elokuvan jatkeeksi lavan haltuun ottavat ensimmäisenä Mato Valtonen & Jore Marjaranta Band plays Rock’n’Roll. Jatkosta vastaavat The Jumpin’ Paralyzers kunnes illan päättää ruotsalainen The Go Getters.

Lauantaina lipunmyynti aukeaa klo 10:00. Kantolan tapahtumapuiston täyttyessä toinen toistaan hienommista harrasteajoneuvoista on aika lauantainpäivän ohjelmalle.
Ilma täyttyy savusta, kun on vuoro perinteisen burnis-kilpailun. Hevosvoimia löytyy autojen lisäksi veneistä, kun Vanajaveden pintaa kiitävät V8-veneet ja saattaapi paikalle eksyä muutama formula-sarjankin vene.
Lisäksi tarjolla on ruokaa ja juomaa koko päiväksi unohtamatta shoppailua. Ruokakatu ja torimyyntialue palvelevat koko päivän ajan.
Päiväohjelma huipentuu klo 17:00 starttaavaan yhteisajeluun, jonka aikana ajetaan n. 30 km pituinen lenkki Hämeenlinnan kauniissa ympäristössä. Cruising-lenkki päättyy tapahtumapuistoon, joka on edelleen  avoinna kaikille aluelipun lunastaneille.
Ohjelmateltassa on iltaohjelma vuoro. Live-musiikista vastaavat seuraavat bändit: Black Raven (GER), Hootenanny Freaks, Marksmen, Soil Senders sekä The Micats.

Lisätietoja: linnacruising.com

Juhannus on keskikesän juhla. Sitä vietetään kesäpäivänseisauksen läheisyydessä kesäkuun 19. ja 25. päivän välisinä perjantaina ja lauantaina.

Suomalaiseen juhannuskulttuuriin kuuluvat kiinteästi mökkeily, juhannussauna, lipunnosto salkoon sekä kokon polttaminen. Tarjolla on myös useita juhannusfestareita ympäri maan.

Tervakosken juhannuskokko Puuhamaan parkkipaikalla sytytetään klo 21.00 tervetuloa mukaan.

Heikki Salon uusi riemukas musiikkikomedia. Suosittuja Miljoonasateen lauluja. Rooleissa mm. Heikki Hela, Sanni Haahdenmaa, Janne Kallioniemi ja Jarkko Tiaine. Bussilla suoraan Turengin ja Tervakosken linja-autoasemalta sekä niiden väliltä auton reitistä riippuen sovitusti. Joukon retkiä 50 vuotta erikoishintaan vain 45€ sis.teatteri-, bussi ja laivaliput.

Varaathan retken hyvissä ajoin. Retket järjestetään, jos lähtijöitä on vähintään 15. Tässä näkyvät hinnat edellyttävät täysiä autollisia. Jos lähtijämäärä jää alle 30 tulee hintoihin lisää 5-10 euroa.

Varaukset ja lisätiedot: Jouko Dahlman p. 050-5424726

Tapahtuman aloitusaika
06.07.2019

Järjestämme Kui Siistii! hengessä avoimien ovien päivät sekä talkoot Tervakoskella Elsakodissa ja Turengissa Tapailakodissa, Kotipellossa ja Kyterinhovissa.

Puutarhahommien ja ulkoilun jälkeen laitetaan musiikin tahdissa jalalla koreasti ja nautitaan kättemme töistä.

Tarjolla makkaraa, mehua, kahvia ja aimo annos hyvää mieltä – tervetuloa mukaan!
Tapahtuman aloitusaika
23.05.2019 klo 14:00

1h 44min ikäraja tulossa 9€

Pokémon-maailma herää henkiin!

POKÉMON DETECTIVE PIKACHU on ensimmäinen live-action Pokémon-seikkailu. Ryan Reynolds nähdään ikonisena Pokémon-hahmona, Pikachuna, joka on keulakuva yhdelle viihdemaailman kaikkien aikojen suosituimmista ja menestyneimmistä ilmiöistä. Elokuvassa esitellään suurella valkokankaalla Pikachun lisäksi useita rakastettuja Pokémoneja, joista jokaisella on omanlaisensa persoonallisuus ja kyvyt.

Tarina alkaa yksityisetsivä Harry Goodmanin mystisestä katoamisesta. Hänen 21-vuotias poikansa Tim lähtee selvittämään tapahtumia apunaan Harryn entinen Pokémon-työpari, suloinen ja hulvaton vitsiniekka, etsivä Pikachu. Huomattuaan heidän ainutlaatuisen kykynsä ymmärtää toisiaan he lähtevät huimaan seikkailuun selvittääkseen mysteerin. Yhdessä he etsivät vihjeitä neonvalojen alla sykkivässä modernissa metropolissa, Ryme Cityssä, jossa ihmiset ja Pokémonit elävät rinnakkain. Matkansa varrella he tapaavat monenlaisia Pokémoneja ja saavat selville katalan juonen, joka uhkaa tuhota rauhallisen yhteiselon ja koko Pokémon-universumin.

Tapahtuman aloitusaika
22.05.2019 klo 16:30

Tapahtuman päättymisaika
22.05.2019 klo 18:15

Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken seuratalo, seuranaukio 3
Tervakoski

Kiinnostaako kotona tehtävä kirjoitustyö?. Oletpa etsimässä vähän ylimääräistä rahaa, osa-aikatyötä tai haluat luoda täysipäiväisen tulovirran tule tekemään kirjoitustyötä jo tänään.

https://www.jobs24.fi?referral=483319115

Muska on ensimmäinen nainen, joka teki kunnon rock-levyn Suomessa. Ensimmäinen single Kirjoita Postikorttiin julkaistiin 1971 ja LP-levy Muska vuonna 1973, tältä esikoisalbumilta löytyy mm. legendaarinen Krokotiilirock.

Tämän jälkeen on julkaistu monia loistavia albumeja mm. Tää Se Päivä On, Pienet Suuret Pojat, Pidä Kii, Kulissit, Majakanvartija. Keltaisella talolla kuullaan Muskan omia, upeita kappaleita ja muistellaan myös rakkaiden velipoikien, Kirkan ja Sammyn tuotantoa.

Tapahtuman aloitusaika
25.05.2019 klo 19:00

Tapahtuman päättymisaika
25.05.2019

Tapahtumapaikka
Keltainen talo, Kulttuurikahvila PSL
Hakoistentie 373
Janakkala

Tapahtuman hinta
20€

Jessica Rothe palaa pääosaan Happy Death Day 2U:ssa, joka jatkaa kauhuelokuvista tunnetun tuotantotalo Blumhousen (mm. Split, Get Out, Puhdistuksen yö -elokuvat) vuoden 2017 yllätyshitin tarinaa. Tällä kertaa Tree (Rothe) saa selville, että kuoleminen uudestaan ja uudestaan oli huomattavasti helpompaa kuin edessä häämöttävien uusien vaarojen vältteleminen.

Jason Blum tuottaa ja ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa jälleen Christopher Landon. Vastaavina tuottajina toimivat Angela Mancuso, John Baldecchi ja EP Samson Mucke (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse).
Tapahtuman aloitusaika
27.02.2019 klo 18:30
Tapahtuman päättymisaika
27.02.2019
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3,
Tervakoski

Osallistu arvontaan ja voita liput 2:lle Snoop Doggin juhlakiertue konserttiin.

Snoop Dogg saapuu maahamme suuren 25-vuotiskiertueensa myötä. Snoop Doggin 25-vuotiskiertueen konsertti nähdään Helsingin Jäähallissa 13. heinäkuuta 2019.

Voit osallistua arvontaan alla olevan linkin kautta:
https://www.jobs24.fi/arvonta.php

Vuonna 2014 löytyi Hakoisten linnan ja Janakkalan kirkon välillä sijaitsevalta Hangastenmäeltä viikinkiajalle ja keskiajalle ajoittuvia esineitä

Paikalla järjestettiin pienimuotoiset arkeologiset kaivaukset lokakuussa 2015. Löydöt viittaavat 1200- ja 1300-luvuilla käytössä olleeseen linnoitukseen. Hangastenmäki avaa näköalan Hämeen varhaishistoriaan ja sen tapahtumiin.

Arkeologi Jasse Tiilikkala kertoo löydöksistä luennolla.
Vapaa pääsy! Tervetuloa!
Tapahtuman aloitusaika
05.02.2019 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
05.02.2019
Tapahtumapaikka
Janakkalan pääkirjasto
Koulutie 2 A
14200 Turenki

Vanajaveden opiston lasten ja nuorten kuvataidekoulun näyttely.

Tervetuloa!
Tapahtuman aloitusaika
21.01.2019
Tapahtuman päättymisaika
02.02.2019
Tapahtumapaikka
Janakkalan pääkirjasto
Koulutie 2 A
14200 Turenki
Tapahtuman järjestäjä
Vanajaveden opisto

Vuodesta 1995 verenluovutukset on pidetty viihtyisässä Tervakosken seurakuntakeskuksessa.

Verenluovutttajan tulee olla terve ja painaa vähintään 50 kg. Luovutukset voi aloittaa 18-vuotiaana ja jatkaa aina 70-vuotiaaksi asti. Miehet voivat luovuttaa verta 61 ja naiset 91 vuorokauden välein. Flunssa estää verenluovutuksen kahdeksi viikoksi.

Mukaan tarvitaan virallinen henkilötodistus.

Liikkuvan Veripalvelun aikataulun löydät osoitteesta www.veripalvelu.fi
Muista ottaa mukaan virallinen henkilötodistus. Maksuton luovuttajainfo
0800 0 5801, veripalvelu.fi, sovinkoluovuttajaksi.fi
Tapahtuman aloitusaika
13.11.2019 klo 14:00
Tapahtuman päättymisaika
13.11.2019 klo 18:00
Tapahtumapaikka
Tervakosken seurakuntakeskus
Kirkkotie 1
Tervakoski

Janakkalan Viihdekuoro on perustettu 21.9.1988, joten olemme viettämässä 30. toiminnan kauttamme. Viihdekuorossa on runsaat 30 laulajaa ja kuoroa johtaa Ilona Al a-Leppilampi.
Juhlakausi huipentuu 30-vuotisjuhlakonserttiimme.
Tapahtuman aloitusaika
14.04.2019 klo 15:00
Tapahtuman päättymisaika
14.04.2019
Tapahtumapaikka
Turengin koulun juhlasali
Koulutie 2
Turenki
Tapahtuman järjestäjä
Janakkalan Viihdekuoro

Itse olen koiraani uittanu siinä matonpesupaikan rannassa missä on veneitä ja kuulemma siellä saa koiria uittaa..


Onko missään Tervakoskella koirapuistonomaista aluetta, siis aluetta, missä koira voi juosta vapaana ilman että joku tulee heti huutamaan asiasta? Entä onko ns. koirauimarantaa? Kiitän tiedoista etukäteen.

Turengin joulumarkkinat, torilla ja kävelykatualueella

Tapahtumapaikka
Turengin tori
Torikatu
TURENKI
https://turengintoritapahtumat.wordpress.com/

Idat ja Joulumuori kutsuvat joulupuurolle.
Tule nauttimaan jouluisesta tunnelmasta Eskolan Leivintupaan os. Kirkkotie 75, Tervakoski. Tarjolla riisipuuroa á 2 e, glögiä ja pipareita á 2 e. Tuotto janakkalalaisten lasten ja nuorten hyväksi.
Lions Club Janakkala/Idat.
Tapahtuman aloitusaika
26.11.2018 klo 17:00
Tapahtuman päättymisaika
26.11.2018 klo 19:00
Tapahtumapaikka
Eskolan Leivintupa (Vainio Kaisa ja Lauri)
Kirkkotie 75
12400 Tervakoski
Tapahtuman hinta
2,00 €

Janakkala | Kino Tervakoski
Elokuvat
> Elokuvat
Nuoret | Kulttuuri | Viihde

Jamie Lee Curtis palaa ikoniseen rooliinsa Laurie Strodeksi kohdatakseen Michael Myersin viimeistä kertaa. Myers on vainonnut häntä aina siitä lähtien kun hän pakeni tämän kynsistä Halloween-yönä neljäkymmentä vuotta sitten.

Kauhun mestari John Carpenter toimii vastaavana tuottajana ja luovana neuvonantajana elokuvassa, ja yhdistää voimansa tämän hetken johtavan kauhuelokuvien tuottajan Jason Blumin kanssa (mm. Get Out, Split, Puhdistuksen yö, Paranormal Activity). David Gordon Green ja Danny McBride ovat käsikirjoittaneet elokuvan Carpenterin klassikkoelokuvan innoittamana, ja Green myös ohjaa elokuvan.


Classic Hits Fingerstyle Guitar Vol.2

Kiertueella kuullaan täysin uusia soolokitarasovituksia mm. Dire Straitsilta, Eric Claptonilta, Santanalta ja Gary Moorelta. Kiertueen ohjelmistoon kuuluu myös ensilevyn parhaita paloja mm. Queenilta, Led Zeppeliniltä, Eaglesilta ja Jimi Hendrixiltä.

Fingerstyle-kitaristi Tomi Paldanius soittaa tunnetuiden kappaleiden melodiat, soinnut, bassolinjat ja jopa kitarasoolot samanaikaisesti.
Tomi on sovittanut soolokitaralle Bohemian Rhapsody, Hotel California ja Nothing Else Matters -kappaleet. Nämä ja monet muut Paldaniuksen sovittamat hitit ovat sosiaalisessa mediassa saavuttaneet kymmeniä miljoonia katselukertoja eri kitaristien soittamina.
Vapaa pääsy!

Tapahtuman aloitusaika
01.10.2018 klo 18:30

Tapahtuman päättymisaika
01.10.2018

Tapahtumapaikka
Janakkalan pääkirjaston aula
Koulutie 2 A
14200 Turenki

Janakkalan Luonto ja Ympäristö ry järjestää kaikille avoimen (ei siis tarvitse olla jyhdistyksen jäsen) karpaloretken Tammelan Torronsuon kansallispuistoon lauantaina 13.10.2018.

Retkelle lähdetään Lehdon Liikenteen 31 hengen bussilla Turengista seurakuntatalon P-paikalta klo. 9.00. Ajetaan Leppäkosken kautta (lippakioskin pysäkki 9.20) Tervakosken linja-autoasemalle (klo. 9.40). Siitä jatketaan matkaa MT130-KT54-Loppi-Vojakkala-Porras-Tammela-Torronsuon Kiljamon pysäköintialue johon bussi jää ja siitä käsin retkeillään. Paluu samaa reittiä siten, että lähtö paluumatkalle Kiljamosta klo. 15.15 ja Turengissa ollaan 17.00.

Retken hinta on vain 20 € aikuisilta ja 10 € alle 12-v lapsilta koska yhdistys käyttää retken kustannuksiin Janakkalan kunnalta saamaansa toiminta-avustusta. Retken hintaan bussikyydin lisäksi sisältyy Kiljamossa keittolounas klo. 13.00. Se on LOHIKEITTO, RUISLEIPÄÄ, KOTIJUUSTOA,VETTÄ,MEHUA, KAHVIA JA PULLAA.

Rowan Atkinson palaa rooliinsa kaikkien rakastamana tunarina, salainen agentti Johnny Englishinä sarjan kolmannessa komediassa Johnny English iskee jälleen. Uusi seikkailu alkaa, kun kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, ja Johnny Englishistä tulee salaisen palvelun ainoa toivo. Eläkkeeltä takaisin töihin kutsuttava English syöksyy suin päin hakkerineron jäljille. Taidoiltaan erittäin köykäisen ja keinoiltaan vanhan liiton miehen on päihitettävä modernin teknologian haasteet onnistuakseen tehtävässään.

Tapahtuman aloitusaika
28.09.2018 klo 17:30
Tapahtuman päättymisaika
28.09.2018
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3
Janakkala

Kirpputori ja huutokauppa Voiman talolla. Puhvetti. Tuotto Voiman 100-vuotiskirjan hyväksi.

Voiman talo
Leppäkoskentie 368
Leppäkoski

ERORYHMÄ                         

UUSI, SUOMALAINEN EROSEMINAARI (entinen Fisherin eroseminaari) on vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia koulutetun ammattilaisen johdolla, se perustuu Bruce Fisherin kehittämään ja Marianna Stolbown päivittämään menetelmään. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on 21.8.2018 Janakkalan terveyskeskuksen mielenterveypalveluiden tiloissa klo 16.30-19.30.

Seminaari perustuu oppimiselle ja sen tarkoituksena on auttaa parisuhteen loppumisen kokeneita henkilöitä selviytymään erosta ja auttaa uuden elämän jälleenrakennuksessa kriisin jälkeen. Kokoontumiset ovat kerran viikossa, 10+1 viikon ajan, 3 tuntia kerrallaan.

Yli 20000 suomalaista on käynyt Fisherin eroseminaarin ja kokemukset siitä ovat olleet positiivisia. Eronneet ovat selviytyneet paremmin erokriisistään ja oppineet ja kehittyneet sen avulla.

Uusi päivitetty versio on suunniteltu sopimaan paremmin suomalaisille ja viimeisessä tapaamisessa keskitytään löytämään avaimia lasten tukemiseen eron aiheuttaman hämmennyksen keskelle. Seminaarin aikana käydään läpi eroprosessiin liittyviä asioita mm. vihaa, surua, yksinäisyyttä ja luopumista. Tavoitteena on myös oppia lisäämään itsetuntoa ja – tuntemusta ja eroryhmä voi olla käänteentekevä kokemus.

Työskentely tapahtuu yksin ja ryhmässä ja käsikirjana käytetään Bruce Fisherin kirjaa ”Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy” ja Marianna Stolbown kirjaa ”Erosta eteenpäin” , kirjoja on saatavilla kirjakauopoista ja kirjastoista. Ryhmän alussa ja lopussa voi halutessaan tehdä testin, joka mittaa mm. erosta toipumista ja sen hinta on 10 euroa/testaus. Muuten kurssi on maksuton ja tarkoitettu vain janakkalalaisille. Seminaariin voi ilmoittautua jo eronnut tai vasta eroa harkitseva. Eroava pari ei voi osallistua yhdessä. Ryhmään mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 20.7.2018 mennessä.

Tervassa tapahtuu 18.8.2018 -tapahtuman yhteydessä järjestetään Suruttoman yhdistyksen huutokauppa. Meklarina on Petri Vuorinen Turengin huutokauppahuoneelta.

Tapahtumapaikkana on Tervakosken Seuratalo, os. Seuranaukio 3, 12400 TERVAKOSKI.Maijan kotipesä kuhisee jännityksestä. Sadonkorjuu on suoritettu ja arvovaltainen vieras saapuu tuomaan Kuningattarelle viestin Pörinälästä. Pääseekö Maijan parvi vihdoin kilpailemaan Hunajakisoihin? Maijan innostus laantuu pian, kun selviää, että hänen parvensa ei saa osallistua kisoihin. Lisäksi heidän tulee lahjoittaa puolet kesähunajastaan kilpailijoiden ravinnoksi.

Uhmaten Kuningattaren toivetta, Maija päättää matkustaa Pörinälään ja puolustaa pesäänsä Keisarinnaa vastaan. Maija suuntaa kohti jännittävää seikkailua ja tapaa ihania uusia ystäviä, mutta myös sinnikkäitä vastustajia. Onneksi hänen paras ystävänsä Ville, rakastettavat, mutta kömpelöt muurahaiset Aarno ja Paavo, sekä Maijan luotettava neuvonantaja, heinäsirkka Flip, pysyvät hänen rinnallaan.

Täysin uusi elokuva, Maija Mehiläinen – Hunajakisat, on sydäntä lämmittävä tarina, johon ottavat osaa sekä Unikkoniityn vanhat, että uudet ystävät.
Tapahtuman aloitusaika
17.08.2018 klo 17:30
Tapahtuman päättymisaika
17.08.2018
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3,
Tervakoski

Ohjelma
     

Kolmipäiväinen LinnaCruising viikonloppu Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa starttaa perjantaina Drive In elokuvan ja live-musiikin merkeissä.

Aikataulu perjantai 10.8.2018:

17:00 Portit ja Lipunmyynti aukeaa

19:30 Drive In -elokuva

20:30 Live-musiikkia:
The Belly Tanks
Trashville
Hilli & His Henchmen (SWE)
Mudville 56

hilli

Aikataulu lauantaina 11.8.2018

10:00                Lipunmyynti aukeaa

10:00 – 11:30  Ilmoittautuminen burniskisaan infopisteellä

10:30 – 11:30  ”Savu vapaa” burnissuoralla

12:00 – 13:00  Burniskisa

12:00 – 14:00  Burnisäänestys infopisteellä

15:00 – 15:30  Burniskisan palkintojen jako infopisteellä

16:30 – 17:00  Järjestäytyminen yhteisajeluun

17.00                Cruising starttaa

19:00                Cruising-letka palaa tapahtumapuistoon ja iltaohjelma alkaa


Lauantaipäivän live-bändit:

The Roycers
Whisky ’n’ Scout
Rubberduck Ltd
Good Ones Are Taken


Lauantai-illan live-bändit:

Generals
Katarina & Her Poor Fellas
Mary Ann Hawkins
Dark Ride Brothers
Pekka Tiilikainen & Beatmakers

Dark Ride Brothers Beatmakers2


Aikataulu sunnuntaina 12.8.2018

09:00 – 13:00  Swap

13:00                Alue suljetaan

Tapahtumapuisto avoin kaikille lipun lunastaneille, anniskelualueet K18.

Radiotaajuuksilla tapahtumayleisöä viihdyttää perinteisesti Arto ”Leiska” Leinonen.

***LinnaCruising pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin***

Pihakirppis lauantaina 14.7. klo 10-15 osoitteessa Miemalantie 14.Huonekaluja,käsitöitä ym sekalaista tavaraa sekä leivonnaisia.

Pikkukokkileiri (7-12 vuotiaille) Vähikkälän koululla 10.-12.7

Pikkukokkileirillä kokataan, leivotaan, leikitään, vieraillaan Valajärven luomutilalla ja nautitaan kesästä. Leiriläiset kokkaavat yhdessä päivittäin oman lounaan sekä välipalan. Viimeisenä leiripäivänä lapset voivat kutsua yhden perheenjäsenen/lä-hisukulaisen nauttimaan kesäpäivän lounaasta. Leiri on maksuton ja mukaan tarvitaan esiliina, sisätossut ja pompula pitkien hiusten sitomista varten sekä sään-mukaiset vaatteet ulkoilua varten.

Ilmoittautumiset leirille viimeistään 21.6. mennessä sähköpostitse osoitteeseen mari.herttuainen@martat.fi

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä seuraavat tiedot: Lapsen nimi, ikä, mahdolliset erityisruokavaliot, huoltajan nimi, puhelinnumero, sekä tiedon siitä tuleeko leiriläiselle kutsuvieras leirilounaalle 12.7. klo 12.00. Leirille mahtuu mukaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Leirin järjestävät Etelä-Hämeen Martat ja Suomen lähikoulu ry. Leirin rahoittaa Kanta-Hämeen LAPE-hanke.

Aika: 10.-12.7.2018 klo 9-15 Paikka: Vähikkälän koulu (Kirkkoportintie 33, 12450, Vähikkälä, Janakkala), vierailu 11.7. Valajärvenluomutilalla (Valajärventie 42, 12450, Janakkala).

DT Jana – Hyvinkään Tahko 05

Janakkalan Janan D-tyttöjen pesäpallo-ottelu
Tapahtuman aloitusaika
12.06.2018 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
12.06.2018 klo 20:00
Tapahtumapaikka
Turengin Kansanpuisto
Lukiotie 1, Turenki
Janakkala

AINOLLE
Klassisen musiikin konsertti
Tapahtuman aloitusaika
08.06.2018 klo 19:00
Tapahtuman päättymisaika
08.06.2018 klo 21:00
Tapahtumapaikka
Janakkalan Pyhän Laurin kirkko
Hakoistentie 345
Janakkala
https://www.kokonainenfestival.fi
Tapahtuman hinta
20,00 €

Koko perheen näytelmä ”Kerro, kerro kuvastin..”

Janakkalan Teatteriseurueen JaTS:n Junnuryhmä esittää Turengin Vaparilla Lumikki-satuun löyhästi pohjautuvan nykyaikaisen version ”Kerro, kerro kuvastin..”, jonka käsikirjoituksen on tehnyt Maarit Helenius yhdessä Junnuryhmäläisten kanssa.
Ensi-ilta lauantaina 7.4 kello 15.00 Turengin Vaparilla osoitteessa Pyhämäentie 25 C. Esityksiä on yhteensä viisi, joista viimeinen on 2.5 kello 18.00.

Lisätietoja: ohjaaja Maarit Helenius 040 5334235/www.jats.eu

Liput: 10€/5€, Perhelippu 20€.

Lippuvaraukset jats@jats.eu

Esitykset:

La 7.4 klo 15, Ke 11.4 klo 18, Ke 18.4 klo 18, La 21.4 klo 15, Ke 2.5 klo 18.

Leijonat aloittaa huhtikuun maaotteluputken tänä keväänä kotimaasta: Suomi kohtaa Valko-Venäjän torstaina 5.4. Turun Marli Areenassa ja päivää myöhemmin, perjantaina 6.4. joukkueet asettuvat vastakkain Hämeenlinnan Ritari-areenassa. Kumpikin ottelu alkaa klo 18.30.

Pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterin myyntikanavissa! Liput maksavat aikuisilta alkaen 10 ja lapsilta (5-15v) alkaen 6 euroa,  toimitusmaksu lisätään hintoihin.

Luonto ja kokkaus ovat pääosassa lasten päiväleirillä. Aamupäivällä kokkaamme yhdessä lounaan ja välipalan ja iltapäivän käytämme leikkien ja luontoon tutustuen.
Tapahtuman aloitusaika
06.08.2018

Tapahtuman yhteydessä JLY:n toimesta mahdollisuus rakentaa linnunpönttöjä valmiiksi sahatuista aihioista. Pöntöistä ei veloiteta maksua.

Tapahtumassa mahdollisuus myös tutustua tipuihin ja lampaisiin ja kahvila on auki. Kaikki tervetulleita tutustumaan tapahtumaan.
Tapahtuman aloitusaika
24.03.2018 klo 10:00

YLEISÖN PYYNNÖSTÄ lauantaina 17.3. TarinaTeltan talvipäivä uusintana <3

TarinaTeltan Talvipäivä ! Lauantaina 17..3.18
Suruttoman ranta. Janakkala

Pysähtyisikö pieni hiihtäjä tai vaikka isompikin hiihtäjä kuumalle mehulle tai kahville ?
Nauti hetki Suruttoman rannassa olevassa kodassa hiihto~ tai ulkoiluhetken jälkeen kupponen kuumaa kuksasta nuotiolla paistetun letun kera. Tule auringon paisteen aikaan ja viivy vaikka hämärään saakka. Niin mekin teemme. Hinnat eivät päätä huimaa ~ varaa pikkurahaa mukaan.
Klo 13~ hämärään saakka !Alasjärventie 9, jätä auto parkkipaikalle ja kävele 50 metriä rantaan.

Vauvaystävällinen näytös!

Kesto: 1h 54min
Ikäraja: S
Lippu: 6€

Poikkeava ulkonäkö on aiemmin estänyt August Pullmania menemästä tavalliseen kouluun, mutta aloittaessaan viidennen luokan hänestä tulee mitä odottamattomin sankari. Samalla kun Auggien perhe, luokkakaverit ja koko yhteisö kamppailevat myötätunnon ja hyväksynnän kanssa, Auggien epätavallinen matka yhdistää kaikki ja todistaa, ettei ole mahdollista sulautua joukkoon, kun on syntynyt erottumaan.
Tapahtuman aloitusaika
07.02.2018 klo 12:00

Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus on tarkoitettu pelaajille, läheisille ja aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuudessa saat tietoa ongelmallisen rahapelaamisen vaikutukista arkeen ja ihmissuhteisiin. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Hämeenlinnan ehkäisevän päihdetyön yksikön kanssa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu – lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu 1.2. mennessä: cata.forsstrom@sosped.fi

Tapahtuman aloitusaika
08.02.2018 klo 17:00
Tapahtuman päättymisaika
08.02.2018 klo 19:30
Tapahtumapaikka
A-klinikkasäätiö
Viipurintie 1-3 G
Hämeenlinna

VOP Tervakosken maalausryhmän ja Riihimäen kansalaisopiston maalausryhmän kaupunkiaiheisia maalauksia. Tutkimusta ja tulkintaa kaupungista, ympäristä, maailmastamme hyvässä ja pahassa.

Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikoina.
Tervetuloa!
Tapahtuman aloitusaika
03.04.2018
Tapahtuman päättymisaika
27.04.2018
Tapahtumapaikka
Janakkalan pääkirjasto
Koulutie 2 A
14200 Turenki


Nuorten työpaja Kino on saanut avukseen innokkaita ja taitavia paikallisia musadiggareita ja nyt on aika rokata!
Tervetuloa TervaRockiin, Liput 5€, ennakkoliput löydät K-market Tervapadasta ja Coconut:ista
– Ikärajaton –

Esiintyjät:
Reserve Road
https://www.facebook.com/reserveroadtrio/

The Telstars
https://www.facebook.com/The-Telstars-1639578299608342/

ChiliBillyBeans
https://www.facebook.com/chilibillybeans/

Lizard Disco

Janakkala | Kino Tervakoski
Elokuvat
> Elokuvat

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan kirjan hengelle uskollinen tulkinta klassikkoromaanista. Käsikirjoitus pohjaa osin myös Linnan Sotaromaaniin, Tuntemattoman sotilaan alkuperäiseen versioon.

Kino Tervakoski
Tapahtuma-ajat:

    su 5.11. klo 13
    su 12.11. klo 13
    ke 15.11. klo 13
    pe 24.11. klo 12
    ke 6.12. klo 13


Janakkalan Viihdekuoron ja Kadrina Segakoor´n yhteiskonsertti, jossa molemmat kuorot esittävät oman ohjelmansa ja laulavat myös yhdessä lähes 60 laulajan suurkuorona. Myös yleisö pääsee laulamaan!
Viihdekuoroa johtaa Ilona Ala-Leppilampi ja Kadrinan Segakoora Silja Uhs ja Saale Kreen


Tapahtuman aloitusaika
09.12.2017 klo 17:00
Tapahtuman päättymisaika
09.12.2017
Tapahtumapaikka
Janakkalan Pyhän Laurin kirkko
Hakoistentie 345
Janakkala
Tapahtuman hinta
15,00 €
Tapahtuman järjestäjä
Janakkalan Viihdekuoro

Janakkalan kunniavartioihin 6.12. etsitään vapaaehtoisia

Useiden muiden kuntien innoittamana myös Janakkalassa organisoidaan Suomen 100-vuotispäivänä 6.12 kunniavartioita, jossa sankarihautausmaan jokaisella haudalla vartioi sen ikäinen henkilö kuin sankarivainaja oli kaatuessaan.

Tarinmaan sankarihautausmaalle on haudattu 137 sankarivainajaa. He olivat kuollessaan 18-42 -vuotiaita. Tervakosken sankarihautausmaalle on haudattu 45 17-39 -vuotiasta sankarivainajaa.

Toiveena on, että vartioon puettaisiin omat siistit vaatteet. Tervakoskelle voivat ilmoittautua miehet, Tarinmaan vartioon otetaan myös naisia. Eniten tarvetta on 21-23-vuotiaille.

Tarinmaan kunniavartio on itsenäisyyspäivänä klo 10.45-11.15 ja Tervakosken kunniavartio klo 12.50-13.20. Asiasta innostuneet voivat osallistua myös molempiin kunniavartioihin.

Janakkalan kunniavartioita organisoidaan vapaaehtoisvoimin. Laura Salonen Tervakoskella ja ja Petri Hakamäki Turengissa (Tarinmaalle).

Vartioon Tervakoskelle haluavat voivat ilmoittautua Lauralle sähköpostitse salonen.la@gmail.com tai tekstiviestillä 040 834 9901 ja Tarinmaalle haluavat Petrille petri.hakamaki.74@gmail.com tai 040-8243727.

Sankarihautojen Seppeletalkoot

Hämeenlinnasta lähtenyt ja valtakunnallista suurta kiinnostusta saanut idea havuseppeleestä jokaisella sankarihaudalla Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi toteutetaan Janakkalassa Tarinmaan ja Tervakosken sankarihautausmailla. Tarvitsemme siis lähes 200 sidottua havuseppelettä!

Kaikille avoimet seppeletalkoot järjestetään 24.10. ja 9.11. Turengissa PAJAn puutyöverstaalla (paloaseman takana) klo.16-19 sekä 7.11. ja 14.11. Tervakoskella Seuratalon aulassa. Talkooaika on aina klo 16-18.

Talkoisiin tarvitset vain omat käsineet. Havut, puolalangat, leikkurit ja opastus seppeleen tekemiseen löytyy talkoopaikoilta.

Seppeleen voi tehdä myös omatoimisesti opastusvideon avulla ja valmiin seppeleen voi toimittaa Kukkatalo Kouhialle.

Asian organisoinnissa mukana ovat Janakkalan sotaveteraanit ry, Kiipulan ammattiopisto, kunta ja seurakunta.

Opetusvideoon tästä linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=PjQqMxV-RDg&list=PLJW2Oqgzv4zupKPWXwULSKeZrgctfmaD8
Tapahtuman aloitusaika
09.11.2017 klo 16:00
Tapahtuman päättymisaika
09.11.2017 klo 19:00
Tapahtumapaikka
Paja, Puutyöverstas
Taimistontie 4
14200 Turenki

Maksuton seminaari hämäläisille yrittäjille.

8.30 – 9.30
Minimessut + aamukahvia +verkostoidutaan Brellan avulla

9.30
Tervetuloa

9.45
Asenteella, Intohimolla, rakkaudella ja yhteistyöllä
Lakutehtailija Timo Nisula on El Presidente omassa valtiossaan The Republic of Liquorice, Maailman ainut byrokratiavapaa ja ankeusvapaa mielensapähoittamisvyöhyke, josta käsin hän käy väsymättömästi kamppailua maailman ankeuttamista vastaan.

11.00
Case Lammin Sahti
Suomalainen pienpanimokulttuuri on suorastaan räjähtänyt käsiin, suomalaiset tekevät loistavia oluita. Mitä kuuluu alan pioneerille? Vuonna 1985 perustettu Lammin Sahti Oy on maamme vanhin toimiva pienpanimo, joka on aktiivisesti mukana rakentamassa alan tunnettuutta myös tapahtumilla.
Toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen

11.45
Lounas  + minimessut + verkostoidutaan Brellan avulla

13.00
Miten maa makaa, talouskatsaus
Pankinjohtaja Juha-Pekka Arkkila on toiminut 100 vuotta tänä vuonna täyttäneessä Janakkalan Osuuspankissa eri tehtävissä  vuodesta 1984, johtoryhmän jäsen  vuodesta 1991 alkaen., Janakkalan Osuuspankki

13.30
Digitalisaatio muuttaa kaiken!
Vuoden puhujaksi 2015 valittu Ville Tolvanen on digitalisti, yrittäjä ja yritysmuotoilija. Hänen sanotaan olevan itse digitalisaation ilmentymä. Tolvanen on Digitalist Network –verkoston perustaja ja pääsihteeri, kouluttaja, yritysmuotoilija ja aktiivinen vaikuttaja.

Seminaarin päätteeksi julkistetaan Janakkalan vuoden 2017 yrittäjä
Tapahtuman aloitusaika
03.11.2017 klo 08:30
Tapahtuman päättymisaika
03.11.2017 klo 14:30
Tapahtumapaikka
Kiipula
Kiipulantie 507

Tervakoskella kadonnut mies on löydetty kuolleena joesta tapaukseen ei liity rikosta.

Kadonnut mies löytyi poliisin suorittamassa etsinnässä. Poliisi on löytänyt Tervakoskella kadonneeksi ilmoitetun miehen. Mies löytyi Tervakoskelta Tervajoesta poliisin suorittamassa etsinnässä. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyntutkintana.

Osanottoni läheisille :'(


Teatteriseurue PSL järjestää Show & Dinner tapahtuman Tervakosken Seuratalolla marraskuussa 2017. Illallinen yhdelle on hupaisa kertomus Sophie neidin 90 – vuotisjuhlista , joissa hovimestari James joutuu toimimaan vieraina neidille , sekä nauttimaan tietysti pöydän ”antimista” tarjoilun lomassa. Esityksen aikana tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen.
Alkuruoka
Toast skagen saaristolaisittan
Pääruoka
Possupaistia, Jallulla terästettyä kermakastiketta, persiljaperunoita ,sekä lanttusurvos
Jälkiruoka
Piimäpannacotta ja Kuningatarhilloketta

Varaukset etukäteen
Tapahtuman aloitusaika
03.11.2017 klo 19:00
Tapahtuman päättymisaika
03.11.2017 klo 22:00
Tapahtumapaikka
Tervakosken Seuratalo
Seuranaukio 1
Tervakoski
Tapahtuman hinta
42,00 €
Tapahtuman järjestäjä
Teatteriseurue PSL ry

Janakkalan koirakerhon uudessa harjoitushallissa, os. Kiianlinnantie, Turenki
AVAJAISET klo 10.00
Kilpailuluokat: Freestyle ja HTM

Maamme parhaat koiratanssin harrastajat saman katon alla.
Yksikään ohjelma ei ole samanlainen. Koiratanssi on parhaimmillaan tunnetta, taitoa, luovuutta ja koiran ja ohjaajan saumatonta yhteistyötä, jonka seuraamisesta nauttivat perheen pienimmätkin.

Yleisöllä vapaa pääsy!

Kahviosta pikkupurtavaa pikkurahalla.
Kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen palveluskoiraliiton kanssa

Vastaava eläinlääkäri: Johanna Lankila

Yhteistyössä mukana myös mm.:
Janakkalan Osuuspankki
Janakkalan kunta
S-market Turenki
Suomen Nestlé Oy
Handmade by Kirsi Valto
Tervakosken Coconut
Tapahtuman aloitusaika
21.10.2017 klo 10:00
Tapahtuman päättymisaika
21.10.2017
Tapahtumapaikka
Koiratanssin SM-kilpailu
Kiianlinnantie
Turenki

Hoiva ja Hoitola Aini ainakin tekevät kotikäyntejä.

Löytyykö täältä edullista hierojaa, joka voi ottaa vastaan myös illalla tai tulla kotiin vähän myöhemminkin? T: kolmivuorotyöläinen 😉

Laurinmäen Joulunavaus

Janakkalan joulukausi avataan jälleen tunnelmallisella Laurinmäellä. Mimi ja Kuku saapuvat pääesiintyjiksi! Marraskuisen päivän hämärtyessä Laurinmäelle syttyvät lukuisat kynttilät ja museon mäki täyttyy tontuista.

Ota käteistä mukaan, niin joululahjaostokset hoituvat samalla!
– Joulumarkkinat
– Keltaisen talon kahvila
– Esityksiä ja ohjelmaa
– Nuotiotulta ja tunnelmaa
Tapahtuman aloitusaika
25.11.2017
Tapahtuman päättymisaika
25.11.2017
Tapahtumapaikka
Laurinmäen luonto- ja kulttuurialue

Naivistien ilotulitus -näyttely

Esko Lehtorannan Naivistien ilotulitus -näyttely.

Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Vapaa pääsy, tervetuloa!
Tapahtuman aloitusaika
18.09.2017
Tapahtuman päättymisaika
24.09.2017
Tapahtumapaikka
Janakkalan pääkirjasto
Koulutie 2 A
14200 Turenki

Kaikille avoimet pelimannijamit alkavat jälleen Janakkalan Laurinmäen Keltaisella talolla. Tällä kertaa päivä on sunnuntai 17.9. klo 15.
Ota mukaan soittimesi. Osallistua voi kuka vaan, soittajana, kuuntelijana, tanssijana. Saattaa olla joku laulukin mukana…
Yhteissoitossa on tunnelmaa!
Kahvila on avoin.
Tapahtuman aloitusaika
17.09.2017 klo 15:00
Tapahtuman päättymisaika
17.09.2017 klo 17:00
Tapahtumapaikka
Keltainen talo
Hakoistentie 373
14240 Janakkala

Janakkalan Suomi 100 -konsertti

Tervetuloa viettämään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlapäivää Turengin liikuntahallille! Lisätietoa tulossa.
Tapahtuman aloitusaika
06.12.2017 klo 14:00
Tapahtuman päättymisaika
06.12.2017 klo 16:00
Tapahtumapaikka
Turengin liikuntahalli
Koulutie 2 A
Turenki
Tapahtuman järjestäjä
Janakkalan kunta & kumppanit

”Sininen uni” näyttely

Kuvataidenäyttely Suomi 100-juhlavuoden merkeissä
Tapahtuman aloitusaika
01.09.2017 klo 10:00
Tapahtuman päättymisaika
28.09.2017 klo 16:30
Tapahtumapaikka
Janakkalan Osuuspankin näyttelytila
Harvialantie 7
Turenki

Janakkala | Kino Tervakoski
Elokuvat
> Elokuvat

Kesto: 1h 36min
Ikäraja: K7
Lipunhinta: 8€

Gru saa tietää, että hänellä on kauan kateissa ollut lähes identtinen kaksoisveli Dru, ja kohtaa tähän asti pahimman vastustajansa: hillittömän kasaritelkkaritähden nimeltä Balthazar Bratt.
Tapahtuma-ajat:

    su 6.8.
    su 13.8.

Tapahtumapaikka:
Kino Tervakoski
Sijaintikunta:
Janakkala
Käyntiosoite:
Seuranaukio 3
Postinumero:
12400
Postitoimipaikka:
Tervakoski

Naisen kohtalo -konsertti (Suomi 100)

Anna Korsun: Song of a Fish
Bianca Maria Meda: Cari Musici
Matilda Seppälä: Itus sooloviululle
Antonio Vivaldi: Konsertto neljälle viululle F-duuri, RV 567
Anna Korsun: Isostasie
Antonio Vivaldi: Konsertto kahdelle viululle g-molli, RV 578
Cecilia Damström: Tilausteos “Minna Canth” pianokvintetille

Terttu Iso-Oja, sopraano
Eriikka Maalismaa, Linda Suolahti, Anna Husgafvel ja Maija Wesslund, viulu
Mari Viluksela ja Hanna Pakkala, alttoviulu
Sara Viluksela ja Anni Kallioniemi, sello
Niilo Myllynen, kontrabasso
Irina Zahharenkova, cembalo ja piano

Liput

Ovelta 25/20 €
Ennakkoon 23/18 € https://holvi.com/shop/KOKONAINEN/
Tervetuloa!
Tapahtuman aloitusaika
20.08.2017 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
20.08.2017
Tapahtumapaikka
Pyhän Laurin kirkko
Hakoistentie 345
14240 Janakkala
https://www.kokonainenfestival.fi/
Tapahtuman hinta
ovelta 25/20 €, ennakkoon 23/18 €
Tapahtuman järjestäjä
Kokonainen ry

Hyvikkälän kauppamuseo, Nostalgiabensis, kahvila ja tehtaanmyymälä kutsuvat sinut elämysmatkalle muistoihin suomalaisten käyttötavaroiden historiaan!

Avoinna 1.6-30.9.2017, SUNNUNTAISIN klo 12-17

Vapaa pääsy! Tervetuloa kanssamme nauttimaan menneiden aikojen nostalgiasta, kuulemaan käyttöesineiden tarinoita sekä ruokkimaan niin mieltä kuin ruumistakin!

Ryhmille avoinna sopimuksen mukaan (maksullinen). Varaukset numerosta 044-980 2027.

Katso myös Facebook: Hyvikkälän kauppamuseo ja kahvila
Tapahtuman aloitusaika
04.06.2017 klo 12:00
Tapahtuman päättymisaika
24.09.2017 klo 17:00
Tapahtumapaikka
Hyvikkälän kauppamuseo ja kahvila
Jokirannanpolku 9
14240 Janakkala
http://www.jpmaalaushuone.fi

Muinaislöydöt Janakkalassa -luento

Luennoitsijoina:

Reijo Hyvönen ja Mikko Mäkelä

Kanta-Hämeen menneisyyden etsijöistä.
Vapaa pääsy! Tervetuloa!
Tapahtuman aloitusaika
14.09.2017 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
14.09.2017 klo 20:00
Tapahtumapaikka
Tervakosken kirjasto
Kivimiehentie 2
12400 Tervakoski

Sahdinvalmistuksen suomenmestari ratkaistaan Turengissa iloisessa kesätapahtumassa. Markkinat, katuruokaa, ohjelmaa ja kaikkea muuta mukavaa.
Tapahtuman aloitusaika
05.08.2017 klo 13:00
Tapahtuman päättymisaika
05.08.2017 klo 17:00
Tapahtumapaikka
Turengin koulun ja koulun kenttä
Koulutie 2
14200

”Pakoputkien pauketta ja juurimusiikkia” Rt – 125 kokoontumisajot, RGS soittaa Deltabluesia, populaaritrubaduuri Kalevi Sundqwist soittaa 50-, 60- ja 70-luvun poppia ja rockia.
Tapahtuman aloitusaika
12.08.2017 klo 12:00
Tapahtuman päättymisaika
12.08.2017 klo 16:00
Tapahtumapaikka
Keltainen talo, Laurinmäki
Hakoistentie 371
Janakkala


Mikko Niikon taidenäyttelyssä abstrakteja, akryylivärimaalauksia sekä maisemamaalauksia.

Tervetuloa!
Tapahtuman aloitusaika
14.07.2017
Tapahtuman päättymisaika
28.07.2017
Tapahtumapaikka
Janakkalan pääkirjasto
Koulutie 2 A
14200 Turenki


Lapsiyleisöä silmälläpitäen valittuja vanhanmusiikin sävellyksiä ja suomalaisia kansanlauluja, taidepolku ja työpajoja, joissa valmistetaan luonnonmateriaaleista eläinhahmoja lahjaksi 100-vuotiaalle Suomelle.

Lasten Barokki on osa valtakunnallista Suomi100-juhlintaa.

www.janakkalanbarokki.fi
Tapahtuman aloitusaika
01.07.2017
Tapahtuman päättymisaika
02.07.2017
Tapahtumapaikka
Laurinmäki


Illan aikana tutustutaan herkullisimpiin syötäviin kasveihin niiden kasvupaikoilla. Opitaan myös niiden keräämistä, käyttöä, säilömistä ja kuullaan terveydellisistä vaikutuksista. Kurssi sopii peruskurssiksi, mutta myös aihetta tunteva saa uusia ideoita.
Kurssimaksu 39€ (sis alv). Ilmoittautumiset sähköpostitse leena.ilmarinen@kolumbus.fi tai puh. 050-5187404. FB Tmi Villiä vihreää.
Tapahtuman aloitusaika
20.06.2017 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
20.06.2017 klo 20:00
Tapahtumapaikka
Laurinmäki
Hakoistentie 371
Janakkala


Tanssitaito Juhannukseksi -tanssikurssi järjestetään kahtena kesäsunnuntaina Saloisten nuorisoseuran talolla, Saloistentie 585. Ohjelmassa on su 11.6. hidas valssi ja su 18.6. fusku. Kurssi kokoontuu klo 14-16, ja opettajana toimii Julia Venemies. Hinta nuorisoseuran jäsenille 5 e/kerta, muille 7 e/kerta. Tiedustelut: Anja Lehto, p. 044 – 2959 760. Kurssin järjestää Janakkalan-Saloisten nuorisoseura ry.
Tapahtuman aloitusaika
11.06.2017 klo 14:00
Tapahtuman päättymisaika
18.06.2017 klo 16:00
Tapahtumapaikka
Saloisten nuorisoseuran talo
Saloistentie 585
Janakkala
Tapahtuman hinta
57,00 €

LAVIS-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi.

LAVIS-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä.

www.lavis.fi

LAVIS tunnit on tiistaisin klo 20-21
2.5.-4.7.2017

Hinta: 8€/ tunti
Maksetaan ohjaajalle käteisellä (ei liikuntasetelit)
Koko kurssin hinta 60€ (10 kertaa )

Ohjaajana: Kirsi Uusimäki / Kirpsukka Moves
Tapahtuma-ajat:

    ti 2.5. klo 20–21
    ti 9.5. klo 20–21
    ti 16.5. klo 20–21
    ti 23.5. klo 20–21
    ti 30.5. klo 20–21
    ti 6.6. klo 20–21
    ti 13.6. klo 20–21
    ti 20.6. klo 20–21
    ti 27.6. klo 20–21
    ti 4.7. klo 20–21


Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Kahvakuulan avulla voi lisätä voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Painopiste on tällä tunnilla enemmän tehokkaassa treenauksessa. Suosituksena perusliikkeiden hallinta, myös ensikertalaiset rohkeasti mukaan!
Ohjaajalla mukana muutamia kahvakuulia lainattavaksi.

Aika:
Kesä tiistaisin klo 18:30 -19:30
9. toukokuu – 11. heinäkuuta 2017

Hinta: 8€/ tunti
Maksetaan ohjaajalle käteisellä (ei liikuntasetelit)
10-kortti 60€

Ohjaamassa Kirsi Uusimäki, 040-5821789
Tapahtuma-ajat:

    ti 9.5. klo 18.30–19.30
    ti 16.5. klo 18.30–19.30
    ti 23.5. klo 18.30–19.30
    ti 30.5. klo 18.30–19.30
    ti 6.6. klo 18.30–19.30
    ti 13.6. klo 18.30–19.30
    ti 20.6. klo 18.30–19.30
    ti 27.6. klo 18.30–19.30
    ti 4.7. klo 18.30–19.30
    ti 11.7. klo 18.30–19.30


Dokumentti pingviinienmatka
Kesto: 1h 22 min
Ikäraja: S
Liput: 9 €
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys

Pingviinien matka 2 on koskettava ja visuaalisesti näyttävä luontodokumentti keisaripingviinien pesinnästä. Luc Jacquet’n ohjaama dokumentti on kuvattu Antarktiksen hyisen huikeissa maisemissa. Oscar-palkitun Pingviinien matka -elokuvan jatko-osa soveltuu myös perheen pienimmille.

Suomenkielisessä versiossa kertojana Heikki Kinnunen
Tapahtuma-ajat:

    su 14.5. klo 16

Tapahtumapaikka:
Kino Tervakoski
Sijaintikunta:
Janakkala
Käyntiosoite:
Seuranaukio 3
Postinumero:
12400
Postitoimipaikka:
Tervakoski

Janakkalan Janan F-tyttöjen pesäpallo-ottelu
Tapahtuman aloitusaika
16.05.2017 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
16.05.2017 klo 20:00
Tapahtumapaikka
Turengin Kansanpuisto
Lukiotie 1
Janakkala

Työpajoja, musiikkia ja mukavaa meninkiä!Yhteistyössä Janakkalan luonto ja ympäristö ry, Kahvila Laurinmäki & Janakkalan kunta.
Tapahtuma-ajat:

    la 10.6. klo 10

Tapahtumapaikka:
Laurinmäen museo- ja luontopolkualue
Sijaintikunta:
Janakkala
Käyntiosoite:
Hakoistentie 371
Postinumero:
14240
Postitoimipaikka:
Janakkala
Puhelinnumero:
(03) 680 1280

Vanhojen autojen näyttely.
Osuuspankki, Froneri, Janakkalan Rotaryt ja Hämeen Mobilistit esittäytyy.
My Line kuntokeskus järjestää tanssia, trampoliini jumppaa ja bändi
Tapahtuma-ajat:

    la 20.5. klo 10–14

Tapahtumapaikka:
Turengin tori


Pelataan Bingoa opiskelijoitten kanssa. Mukana myös Bingokoira Eino. Tervetuloa!
Tapahtuma-ajat:

ke 3.5. klo 12–13.30

Tapahtumapaikka:
Kylätupa Tervakoski


Vapputoritapahtuma Tervakosken Seuranaukiolla. Tule viihtymään kanssamme laulun ja mukavan seuran parissa. Koe vappupallot,puffetti,kirpputori tai torimyyjien herkut.
Tapahtuma-ajat:

    ma 1.5. klo 10–15


Dokumentti pingviinienmatka
Kesto: 1h 22 min
Ikäraja: S
Liput: 9 €
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys

Pingviinien matka 2 on koskettava ja visuaalisesti näyttävä luontodokumentti keisaripingviinien pesinnästä. Luc Jacquet’n ohjaama dokumentti on kuvattu Antarktiksen hyisen huikeissa maisemissa. Oscar-palkitun Pingviinien matka -elokuvan jatko-osa soveltuu myös perheen pienimmille.

Suomenkielisessä versiossa kertojana Heikki Kinnunen.
Tapahtuma-ajat:

    pe 28.4. klo 19

Tapahtumapaikka:
Kino Tervakoski
Sijaintikunta:
Janakkala
Käyntiosoite:
Seuranaukio 3
Postinumero:
12400

Toiminta, jännitys, rikoselokuva
Kesto: 2h 19 min
Ikäraja: 12
Liput: 9 €
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys

Maassa tuntuu vallitsevan rauha, kun vauhdikas tiimi viettää viimein tavallista arkea: Dom ja Letty nauttivat kuherruskuukaudestaan ja Brian ja Mia ovat jättäneet entisen elämän taakseen. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun salaperäinen nainen (Oscar-voittaja Charlize Theron) viettelee Domin rikollisuuden ja petoksen pyörteisiin alamaailmaan, josta ei näytä olevan pakokeinoa.

Uhkarohkean eliittijoukon on matkattava niin Kuuban rannoille, New Yorkin kaduille kuin Barentsinmeren hyisille lakeuksillekin estääkseen vaarallista anarkistia syöksemästä maailmaa kaaokseen ja pelastaakseen miehen, joka teki heistä perheen.

Vin Dieselin ohella rooleihinsa palaavat Dwayne ”The Rock” Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky ja Kurt Russell. Theronin lisäksi näyttelijäkaartiin liittyvät Scott Eastwood ja Oscar-voittaja Helen Mirren. Elokuvan on ohjannut F. Gary Gray (Straight Outta Compton) ja tuottajiksi palaavat Neal H. Moritz, Michael Fottrell sekä Vin Diesel.
Tapahtuma-ajat:

    pe 14.4. klo 18.30
    su 23.4. klo 16


Kiinnostaako vaeltaminen?

Tietokirjailija ja kokenut vaeltaja Harri Ahonen kertoo laajasti Pohjois-Norjan ja -Ruotsin luonnosta, matkustustavoista sinne ja takaisin, tupakäytännöistä, luonnonsuojelualueista sekä antaa vinkkejä niin kokeneille kuin aloitteleville vaeltajille. Vaellusaiheisen tiedon lisäksi luento sisältää paljon omakohtaisia kokemuksia vaellusreiteiltä sekä valokuvia.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!
Tapahtuma-ajat:

    to 27.4. klo 18–19

Tapahtumapaikka:
Janakkalan kirjasto
Sijaintikunta:
Janakkala
Käyntiosoite:
Koulutie 2
Postitoimipaikka:
Turenki


SPR Janakkalan osasto/SPR veripalvelu järjestää yleisen verenluovutuksen. 4.1.17 luovuttajia oli 72, joista 2 uutta luovuttajaa. Kiitos !
Tapahtuman aloitusaika
17.05.2017 klo 14:00
Tapahtuman päättymisaika
17.05.2017 klo 18:00
Tapahtumapaikka
Turengin seurakuntakeskus
Juttilantie 2
14200 Turenki
https://rednet.punainenristi.fi/Janakkala

JaTS (Janakkalan Teatteriseurue) esittää koko perheen näytelmän Ihmelapsi.
Tapahtuman aloitusaika
08.04.2017 klo 15:00
Tapahtuman päättymisaika
08.04.2017 klo 17:00
Tapahtumapaikka
Turengin Vapari
Pyhämäentie 27 C
Janakkala

Komedia, draama, kotimainen
Kesto: Tulossa
Ikäraja: Tulossa
Liput: 9 euroa
Levittäjä: Nordisk Film

Kamal Hussein on 17-vuotias Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Hän asuu Mellunmäessä äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Kamal ei pidä isäpuolestaan, joka yrittää ottaa liikaa isän roolia hänen elämässään. Kamalin oma isä taas on jo vuosia aikaisemmin muuttanut Nairobiin. Kamalin salainen haave on muuttaa isänsä luokse, koska Suomessa mikään ei tunnu oikein sujuvan. Ei edes kesäduunin löytäminen, jotta hän voisi kerätä rahaa matkustamista varten.

Kamal tutustuu sattumalta lähiössä asuvaan vanhaan (70v) – vähän rasistiseen – mutta ennen kaikkea elämäänsä pettyneeseen kiukkuiseen valkoiseen mieheen Veikkoon. Tämä luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa tälle hyvät rahat, jos Kamal ajaa hänet juhannukseksi mökille. Matkaan pitää vaan lähteä heti.

Kamal näkee tilaisuutensa tulleen ja ottaa kaikki säästämänsä rahat ja passinsa mukaan aikeenaan matkustaa pois heti, kun ukko on heitetty perille mökilleen. Matkan aikana Kamal ja vanha Veikko muuttuvat kuitenkin vähitellen vihamiehistä melkein ystäviksi ja Kamal päätyy auttamaan Veikkoa hänen ongelmissaan poikansa kanssa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Saattokeikka on road-movie & draamakomedia, jossa erilaisista taustoista tulevat päähenkilöt oppivat toisistaan ja alkavat ymmärtää erilaisuutta.

Tapahtuman aloitusaika
07.04.2017 klo 19:00
Tapahtuman päättymisaika
07.04.2017
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
seuranaukio 3
Tervakoski

Rennolla otteella järjestettävä käytetyn tavaran kirpputoritapahtuma. Myyjiä mahtuu mukaan 15-20 kpl.
Tapahtumapaikkana tunnelmallinen Viralan työväentalo Turengin sisääntuloväylän varrella.
Pöytä talon puolesta, koko 45 x 120 cm. Ei rekkiä talon puolesta.
Mahdollisuus myös ulkomyyntipaikkaan tarvittaessa.
Myyntiaika lauantaina klo 10 – 17, sunnuntaina klo 10- 15
Tapahtumassa puffetti ja musiikkia.
Tapahtuman järjestää Jyri ja Johanna Lindblom Napialan vanha koulu ry:n toimesta.

Tapahtuman aloitusaika
01.04.2017 klo 10:00
Tapahtuman päättymisaika
02.04.2017 klo 15:00
Tapahtumapaikka
Viralan työväentalo
Siankärsäntie 12 14240 Janakkala
Janakkala

Sibelius-opiston janakkalalaisia oppilaita esiintymässä.
ma 27.3. klo 19

Heinäseipäistä dinosauruksen muniin

Suomalainen maanviljelysmaisema on muuttunut pysyvästi, kun kesäiset heinäseipäät ovat vaihtuneet ympäri vuoden pellonreunoja somistaviksi pyöräpaaleiksi. Tuunaa paali- tapahtumassa joukkueet saavat tuunata paalin mieleisekseen, tyyli ja tekniikka ovat vapaita. Paaleista jää loppuvuodeksi sänkipeltonäyttely ohikulkijoiden iloksi. Tapahtumaan liittyvä valokuvanäyttely heinäpelloilta eri vuosikymmeninä valottaa maiseman muutosta. Iloisessa syystapahtumassa yleisön ja tuunaajien ilona sadonkorjuutori, musiikkia, poniratsastusta, kahvia ja purtavaa, koulumuseo Napialan Wanhalla koululla on myös avoinna.


Tuunaa paali -tapahtuma klo 11-15

Joukkueiden tuunausaika klo 12-14

Koulumuseo, valokuvanäyttely sekä sänkipeltonäyttely ovat avoinna 24.9. saakka päivittäin klo 14-18.

Yhteistyössä Napialan Wanha Koulu, Nuutilan tila ja Janakkalan kunta.
Tapahtuman aloitusaika
09.09.2017 klo 11:00

Kertomus nyky -yhteiskunnan säästötoimien ”kynsiin”joutuneen vanhustenhoidon tämän päivän tilasta. Kuinka vanhukset siitä selviävät omin konstein.

Tapahtuman aloitusaika
30.03.2017 klo 19:00

Tapahtuman päättymisaika
27.04.2017 klo 19:00

Tapahtumapaikka
Leppäkosken woimantalo

Leppäkoskentie 365
Leppäkoski

Tapahtuman järjestäjä
Leppäkosken Woima

Tervetuloa perhetapahtumaan lauantaina 18.3. klo 10-16 Viralan työväentalolle.

Paikalla kirpputori, poniratsastusta klo 11 eteenpäin, kahvio, arpajaiset, esittelyä Retkeilijöiden toiminnasta.

Myynnissä paljon laatutuotteita, leivonnaisia ym. ja kirpputorituotteet.Pöytäpaikka 10 euroa, varaukset Anneli/ 040-5559927
Tapahtuman aloitusaika
18.03.2017 klo 10:00
Tapahtuman päättymisaika
18.03.2017 klo 16:00

Perjantaisin klo 12:15-13:15 Seurantalolla Lavis lavatanssijumppatunnit jatkuvat vielä 19.5. saakka.
Kesätauon jälkeen päiväjumpat jatkuvat taas syksymmällä.

Toukukuussa Seurantalolla alkaa Lavis myös ilta-aikaan klo 20:00-21:00.
Jumppia on yhteensä kymmenen: 2.5.-4.7.2017

Hinta: 8€/ tunti
Maksetaan ohjaajalle käteisellä - ei liikuntasetelit
(Kymppikortti, joka käy kaikille Kirpsukka tunneille on 60€.)

Ohjaajana: Kirsi Uusimäki / Kirpsukka Moves
040 5821 789
uusimaki.kirsi@gmail.com

https://www.facebook.com/KirpsukkaMoves/

TERVETULOA!

Suomeksi puhuttu 2D-versio.

Tässä kokonaan animoidussa täysin uudenlaisessa smurffiseikkailussa salaperäinen kartta johdattaa Smurffiinan ja hänen parhaat ystävänsä Välkyn, Tohelon ja Pattismurffin kilpajuoksuun taianomaisia otuksia vilisevän Kielletyn metsän halki löytääkseen kadonneen kylän ennen ilkeää Velhoa. Toiminnan ja vaaran täyteinen matka johdattaa smurffinelikon smurffihistorian suurimman salaisuuden jäljille!
Tapahtuman aloitusaika
05.04.2017 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
05.04.2017
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
seuranaukio 3
Tervakoski

Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen muistikahvilassa teemana "Kotiseutuni historiaa hauskasti", kertojina Pekka Stigell ja Pirkko Lehmussaari. Tervetuloa!
ke 1.3. klo 12–13.30

Livemusiikkia, työpajoja, leffoja! Lisätietoa tulossa!

Tervakosken Seuratalo
Seuranaukio 3
Tervakoski

Vanhempainyhdistyksen järjestämä koko perheen iloinen talvirieha Turengin koulun pihalla. Luvassa on pulkalla lasku kisa, heijastinrata, makkaran paistoa nuotiolla ( voi ottaa omat makkarat mukaan tai ostaa buffetista), hikipalloturnaus, ja aluksi MyLine järjestää alkuverryttelyn, jolla pääsee mukavasti tunnelmaan. Buffetista voi myös ostaa kahvia, kuumaa mehua, leivonnaisia yms. Tervetuloa mukaan!
Tapahtuman aloitusaika
22.02.2017 klo 17:30
Tapahtuman päättymisaika
22.02.2017 klo 19:30
Tapahtumapaikka
Turengin Koulun piha-alue
Janakkala
Tapahtuman hinta
0,00 €
Tapahtuman järjestäjä
Turengin Koulun Vanhempainyhdistys

Hieno kirjoitus

Tervakosken historia alkaa jo keskiajalta. Sijaitsihan paikka Alasjärvestä Kernaalanjärveen laskevan joen siinä olevan kosken kohdalla. Nämä olivat oleelliset tekijät määrittelemään eteläisen Janakkalan kehitystä. Koski oli hyvä myllynpaikka ja sellainen paikalla on ollut jo ikimuistoisista ajoista alkaen. Parhaimmillaan koskessa jauhoi viljaa alueen talonpojille kolmekin myllyä. Myllyt olivat maatalousyhteiskunnalle ratkaisevia toimintokeskuksia ja niiden omistusoikeudet olivat usein suurtenkin kiistojen aiheita. Näin Tervakoski on ollut hämäläinen teollisuuskeskus jo viitisensataa vuotta. Vuonna 1780 sitten rakensivat Gabriel Brunow ja ratsumestari Karl Gustaf Uggla kosken rannalle 2-raamisen sahan hyödyntämään alueen metsävaroja.

Kylä on ollut olemassa jo keskiajalta lähtien. Kylän muodostivat kosken rantatilat Hovilan ratsutila ja Talolan eli Alimyllyn rälssitila, jotka olivat myllyjen ansiosta alueen kantatiloja. Samasta syystä niistä tuli myös säätyläistiloja ja sen jälkeen ns. parempien ihmisten asuminen Tervakoskella on sävyttänyt kylän elämää aina nykyisyyteen saakka. Talola kuului varhaisimpina aikoina Melkkolan kylään, tämän tilan ja siihen kuuluvat kaksi myllyä myi Turun tuomiokapitulin jäsen, kaniikki Erik Jaakonpoika v. 1490 Maunu Laurinpoika Grisefotille. Grisefot luovutti v. 1501 Talolan tuomiokirkolle. Vuonna 1542 tila, joka olisi kirkon tila, joutui Kustaa Vaasan reformin yhteydessä valtiolle.

Kuten yleensä joutui Talola läänityksen kohteeksi. Aluksi se oli läänitettynä kamarikirjuri Hans Thomassonille ja sen jälkeen lakitieteiden tohtori Anders Olofssonille. Jonkin aikaa tila oli läänitettynä myös Pontus de la Gardiella, joka joutui sukulaissuhteeseen itse kuninkaaseen Juhana III:een, naituaan tämän ja Kaarina Hannuntyttären avioliiton ulkopuolella syntyneen vanhimman tyttären Sofian. Nuorempia sisarruksia olivat Julius ja Lucretia. Juhana oli erityisen kiintynyt nuorimpaan tyttäreensä Lucretiaan ja lahjoitti mm. Talolan hänelle v. 1577. Lucretia kuoli kuitenkin nuorena v. 1585. Tämän jälkeen tila siirtyi Brita de la Gardielle joka oli Pontus de la Gardien ja Sofia Gyllenhjelmin tytär. Hovilan ratsutilan omistivat 1500-luvulla Antti Olavinpoika ja Cecilia Luukkantytär, jolta Janakkalan kappalaisen Jaakko Teckaleniuksen leski Kaarina osti sen v. 1665. Vuonna 1683 tilan osti Kaarinalta 400 taalarilla everstiluutnantti Arvid Reinhold Brunow. Tila meni perintönä ensiksi Jakob Göran Brunowille, jolta se siirtyi Adam Reinhold Brunowille ja tältä puolestaan Gabriel Brunowille. Helmikuun 22 päivänä v. 1783 Gabriel Brunow myi Hovilan tilan Hämeenlinnan pormestari Gottlieb Johnille ja lääninkamreeri Johan Nordenswanille. Tämä Hovilan kauppa oli alkuna Tervakosken kartanon synnylle. Lokakuun 5 päivänä v. 1797 tehdyllä kauppakirjalla Hovila, mylly ja sahalaitos siirtyivät Nordenswanin omistukseen. Joulukuun 9 päivänä 1799 Johan Nordenswan osti myös Talolan rälssitilan jonka omistajana tällöin oli everstiluutnantti Knut von Troil. Näin olivat Tervakosken molemmat suuret tilat yhden ja saman omistajan hallussa. Tervakosken kartano oli syntynyt. Johan Nordenswanin nuorin poika Gustaf Georg Nordenswan osti v. 1800 puolet Punganmaan uudistilasta Antti Erkinpoika Punkalta. Toisen puolen tilasta hän sai haltuunsa ostamalla sen v. 1806 Juho Jaakonpojalta.

Perinteinen Laurin latu retkihiihto hiihdetään lauantaina 11.2. Janakkalan laduilla.
LATUASEMAT ja reitit varmistuvat ensi viikon aikana. Seuraa tiedotuksia:www.janakkala.fi ja www.facebook.com/janakkalankunta
LATUASEMAT AVATAAN klo 8.00
Hiihtämään lähtö tulee tapahtua klo 8.00 – 12.00 välisenä aikana.
LATUASEMAT SULJETAAN klo 16.00

Tapahtumalla säävaraus!
Tapahtuman aloitusaika
11.02.2017 klo 08:00
Tapahtuman päättymisaika
11.02.2017 klo 16:00
Tapahtuman hinta
maksuton

Tervakosken kirkko ja seurakuntakeskus
ke 1.3. kello 14.00 - kello 18.00
Kirkkotie 1 Tervakoski

Suomen Punainen Risti

Tervetuloa luovuttamaan verta!

 

Järjestäjä

Suomen Punainen Risti


ti 14.2. kello 13.00
Tervakosken lähetysompeluseura Tervakosken kirkko ja seurakuntakeskus

Lähetysompeluseura kokoontuu Tervakosken seurakuntakeskuksessa tiistaisin klo 13 parittomilla viikoilla.

Ota yhteyttä
Liisa Pihkala
lähetys- ja aikuistyönsihteeri
Sähköposti: liisa.pihkala@evl.fi
044 765 6985

Kotimainen
Ikäraja:K 12
Kesto: 1h 38min
Liput: 9 €

Uutta Kaurismäkeä!

Suomalaisen kauppamatkustajan ja syyrialaisen pakolaisen polkujen risteämisestä kertova draama on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunkitrilogian toinen osa. Suomen-, englannin- ja arabiankielisen elokuvan pääosissa nähdään Sherwan Haji syyrialaisena Khaledina ja Sakari Kuosmanen kauppamatkustaja Wikströminä. Elokuvassa esiintyvät myös mm. Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Ilkka Koivula ja Simon Hussein Al-Bazoon. Toivon tuolla puolen on kuvannut 35 mm:n filmille Kaurismäen pitkäaikainen luottokuvaaja Timo Salminen. Elokuva on juuri valittu ensi kevään Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan.
Tapahtuman aloitusaika
03.02.2017 klo 19:30
Tapahtuman päättymisaika
03.02.2017
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3
Tervakoski

Poika löytyny hyvä juttu!

Tykysten iloiset päivätanssit uusitulla Kuumolan parketilla tahdittaa Jussi Roponen.
su 12.3. klo 14–17


Kuumolan seuratalo
Sijaintikunta:
Janakkala
Käyntiosoite:
Kuumolantie 11
Postinumero:
14200
Postitoimipaikka:
Janakkala

Viimeiset havainnot pojasta ovat maanantaipäivältä, jolloin hän on lähtenyt pyöräilemään Riihimäen suuntaan.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005060891.html

Ilmoitettu aikasemminkin kadonneeksi joulukuussa onko sitten huomionhakua vai mitä, tiedä häntä ???


Harmillisia tapauksia :( toivotaan että löytyy ehjänä ja voimia omaisille.

Kotimainen
Kesto: 1h 30 min
Liput: 9 €
Ikäraja: 16
Levittäjä: Nordisk Film

Pieni kylä Länsi-Lapissa lähellä Ruotsin rajaa. Eläkkeelle jäävä poliisi Lasse kuulee, että taposta tuomittu Jaakko on vapautunut vankilasta. Kylää aikanaan terrorisoinut Jaakko on ajautumassa törmäyskurssille Lassen pojan Erkin kanssa.

Yrittäessään estää kahta nuorta miestä vahingoittamasta toisiaan, vanhojen tekojen sovittaminen ja perheen salaisuuden säilyttäminen ajavat Lassen kahden tulen väliin. Pelastaakseen poikansa hänen on kohdattava menneisyytensä virheet.

Lopullinen välien selvittely käydään Lapin armottomassa erämaassa.

Pe 20.1. 19:30armotonmaajulisteiso
Su 29.1. klo 16:00
Ke 1.3. klo 17:00

17-vuotias poika katosi kotoaan Janakkalan Tervakoskelta. Kadonnut Olli Talonen on 175-senttinen, vaalea ja hoikka.
Toivotaan että poika löytyy ja mitään ei olisi sattunu:(.

Tervakosken Seuratalolla nähdään la 18.2. klo 18 upea Heidi Herala koskettavalla monologillaan Peilinpitelijä.

Herala syöksyy kiehtovasti Marja-Liisa Vartion (1924–1966) omaleimaisen väkeviin ja hienovaraisiin runoihin, ja luo säkenöivän ja sensuellin tarinan oman kuvan hakemisesta.

Herala taluttaa monologissaan näyttämölle kumaran ja hauraan vanhan naisen. Valkoisen lierihatun alle kätkeytyneet muistot eletystä elämästä heräävät eloon ja säkenöivät mielessä kirkkaammin kuin nykyhetki, kunnes mieli alkaa sekoittaa niitä toisiinsa. Vanhus protestoi vääjäämätöntä ajankulua vastaan milloin koomisen, milloin kipeän tunnistettavasti – onko ihmisarvo siitä kiinni, kuinka suoraksi pikkurilli ojentuu nokkamukista juodessa?

Heralan Peilinpitelijä on vastakohtien ja kontrastien kudelma, jossa huumori on loimilangoista herkullisin.

Peilinpitelijä on Marja-Liisa Vartion runoihin pohjautuva draamallinen esitys, jossa mielen myyttinen fantasiamaailma, todellisuus ja unet saavat vastaansa niin hurjia kuin koomisiakin elementtejä.

Taiteellinen suunnittelu ja rooleissa: Heidi Herala

Ohjaus ja lavastus: Heidi Herala ja Heidi Räsänen

Maalaukset: Markus Jäntti

Äänisuunnittelu: Tuomas Fränti


Tapahtuman aloitusaika
18.02.2017 klo 18:00
Tapahtuman päättymisaika
18.02.2017 klo 19:10
Tapahtumapaikka
Tervakosken Seuratalo/Kino Tervakoski
Seuranaukio 3
Tervakoski
Tapahtuman hinta
20 €. Lipunmyynti aukeaa 17:15. Maksuvälineet: käteinen, pankkikortti, Smartum.
Tapahtuman järjestäjä
Janakkalan kunta

Elokuva: Satayksivuotias, joka jätti laskun maksamatta ja katosi

Komedia, seikkailu
Kesto: 1h 48 min
Ikäraja: 12
Liput: 9 €
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB

101-vuotias Allan on viettänyt vuoden verran yltäkylläistä elämää Balilla ystäviensä kanssa ja olo alkaa tuntua levottomalta. Kun Allan tarjoaa uskomattoman hyvää Folksoda-virvoitusjuomaa, alkaa tapahtua. Mukaan tapahtumien pyörteisiin eivät tempaudu ainoastaan Allan ja ystävät vaan myös kostonhimoiset gangsterit, vanhat tutut Venäjältä ja Amerikan keskustiedustelupalvelu CIA.

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi -elokuvan hulvaton jatko-osa avaa jälleen uuden, huikean luvun Allanin uskomattomassa elämässä.
Tapahtuman aloitusaika
25.01.2017 klo 17:00
Tapahtuman päättymisaika
25.01.2017
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3
Tervakoski

Höpö juttuja

toivottavasti ei

Heippa kaikille onko kenelläkään virallista tietoa siitä että onko Turenkiin tulossa oikeasti maahanmuuttajille tarkoitettu vastaanottokeskus?

Lauantaina 11.3. Seuratalon Kino Tervakosken  elokuvateatterisalin valottaa jazzvirtuoosi Marzi Nyman Seppo Kantonen quartetin kera. Musiikillisia raja-aitoja ahkerasti rikkova Kitaristi Marzi Nyman on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Nyman ei ole pelkästään vaikuttanut useissa eri eturivin jazzyhtyeissä kitaristina, vaan hän on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin, säveltänyt teoksia orkestereille ja soittanut rivimuusikkona useilla eri levytyksillä.

Tapahtuman aloitusaika
11.03.2017 klo 18:00
Tapahtumapaikka
Seuratalo/Kino Tervakoski
Tapahtuman hinta
Liput 20 €

LAVIS-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi.

LAVIS-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä.

Tervakosken eläkkeensaajille tunnista sopimushinta.
Muille kävijöille kertamaksu 8€ tai Kirpsukka Moves kymppikortti 60€.

Ohjaajana: Kirsi Uusimäki / Kirpsukka Moves
www.lavis.fi

Avoimet kansanmusiikkijamit Laurinmäellä Keltaisella talolla, nyt viidennen kerran. Ota mukaan soittimesi tai tule kuuntelemaan. Kahvilan puffetti on auki ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Tapahtuma-ajat:

    ma 16.1. klo 18

Tapahtumapaikka:
Keltainen talo
Sijaintikunta:
Janakkala
Käyntiosoite:
Hakoistentie 373
Postinumero:
14240
Postitoimipaikka:
Janakkala
Puhelinnumero:
Puh. 040 779 1013 Kahvila
(03) 680 1280 kulttuuritoimi

Onhan täällä kaikenlaista. Löytyy paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia urheilusta moottoreihin. Ennen taisi nuorisotilat olla alakoulun kupeessa en tiedä sitten missä nykysin.

Missä lähimmät vanhusten palvelutalot sijaitsee ?

Minkälaista harrastustoimintaa tervakosken nuorille ja varhaisnuorille on tarjolla ja toimiiko ? Onko nuorisotiloja jne. Onko iltapäiväkerhoissa tilaa ja ovatko kalliita ?

Tänään tuli Leppäkoskella pyörähdettyä eipä siellä juuri kukaan liikkunu. En siis ihmettele miksi kauppa puuttuu.

Seikkailu, fantasia, 3D
Kesto: 2h 13 min
Ikäraja: 12
Liput: 8 €
Levittäjä: SF Film Finland Oy

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on aivan uusi seikkailu, joka vie yleisön takaisin J. K. Rowlingin velhomaailmaan. Neljä viimeistä Harry Potter -elokuvaa luotsanneen David Yatesin ohjauksen keskeisessä roolissa nähdään Oscar-voittaja Eddie Redmayne (Kaiken teoria), joka esittää velhomaailmassa toimivaa taikazoologia, Lisko Scamanderia.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1926, jolloin Lisko Scamander on juuri saanut päätökseen maailmanlaajuisen tutkimusmatkansa löytääkseen ja dokumentoidakseen erikoislaatuisen joukon taikaolentoja. Ennen kotiinpaluutaan Lisko tekee välipysähdyksen New Yorkissa. Lyhyeksi suunniteltu pysähdys kuitenkin pitkittyy, kun kuvioihin astuvat Jacob-niminen ei-taik (amerikkalainen nimitys jästille), kadonnut taikasalkku, sekä Liskon karanneet ihmeotukset, jotka tapaavat aiheuttaa harmia niin velhoille kuin ei-taikeille.
Tapahtuman aloitusaika
13.01.2017 klo 16:00
Tapahtuman päättymisaika
13.01.2017
Tapahtumapaikka
Kino Tervakoski
Tervakosken Seuratalo, Seuranaukio 3
Tervakoski
https://kinotervakoski.wordpress.com/2016/12/19/ihmeotukset-ja-niiden-olinpaikat/

Tervakosken kirkko ja seurakuntakeskus


Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10

Ruoka on kauppojen ylijäämäruokaa.

Ota yhteyttä
Johanna Häihälä
diakoni
Sähköposti: johanna.haihala@evl.fi
044 765 6982

Lapsikammari Tervakoskella

Joka torstai kello 13.00 - kello 15.30
Tervakosken kirkko ja seurakuntakeskus

Lapsikammari on maksuton hoitopaikka 1-6 -vuotiaille


Ota lapselle mukaan eväät ja vaihtovaatteet. Varaa paikka etukäteen Marita Stöd, 044 7656 976 (ma-pe klo 9-15).

Musta kukkaro löytyi R-kioskin edestä. Kukkarossa sievoinen summa rahaa ja kelakortti. Kukkaropalautetaan kortinhaltijalle Jo..... Su....

Tiedusteluita voi laittaa yksityisviestillä.


Kiitos paljon avusta näin teen :) :)

Valvojan saa itse valita, mutta sillä on oltava pätevyys. Tarkasta kunnan/kaupungin teknisen sivuilta tai varmaan googlettamallakin löytyy pätevyysvaatimuksista.

Sit käy noilla rakenteilla olevilla työmailla. Siellä kerrotaan varmaankin ja suositellaan tai sit ei.

Hyvä kello kuuluu kauas - paha vielä kauemmaks.

Varo Turengin timpureita tulee vaa suttaa ja sekundaa :o 8)

Hei kiitos tiedosta :)
Vielä niin et onko tietoa täytyykö se valvoja kunnan kautta hankkia?

Minä en osaa oikein ketään suositella, kun perustuksista lähtien on mies tehnyt itse.

Mutta miten esimerkiksi Maanrakennus Jorvala täällä Tervakoskella.

Mutta se kultaakin kalliimpi on hyvä valvoja, joka oikeasti tarkastaa ajoissa ja usein, eikä kuittaa palkkaa sähköpostin kuvien perusteella.

Oivi Rantaniemen karikatyyrinäyttely aiheena Remu Aaltonen.

Kahvio Vanha Bensis
vanha kylätie 7, 12310 Ryttylä
avoinna arkisin klo 7.30 - 16.00

http://url-to.com/W


Talopaketin toimittajalta saa ainakin asennuksen mutta lähinnä perustuksen joutuu teettämään jollakin toisella. Olen kuullut näistä ulkomaalaisista firmoista jotka tekevät työnsä vailla omaa itsetuntoo. Aina saa kuulla et jotakin jääny tekemättä ja huijataan asioissa siksi ehdottomasti otetaan Suomalaiset tekijät.

Eli ostitte paketin ja nyt tarvitsisitte sen pystyttäjän. Entä perustukset, ym. Millä aikataululla on tarkoitus?
Oletteko kysyneet ostetun talopaketin toimittajalta niiden asentajia?
Luulisi, että heiltä löytyy asentajia, kun sitten muistaa vaatia parhaimman porukan. Huithapeleitakin löytyy.

Miesten saunailta

ma 9.1. kello 17.30

Tervakosken uimahalli

Turengista yhteislähtö seurakuntakeskukselta klo 17.10.

Hämeen Klubitalo järjestää yhdessä salibandyseura Steelersin sekä Hämeenlinnan kaupungin nuorisotoimen Wild Ducks joukkueen kanssa erityisryhmien välistä salibandyturnausta keväälle 2017.

Kyseessä on ensimmäinen Kanta-Hämeen maakunnan salibandyturnaus sosiaali- ja terveysalan asiakkaille ja henkilöstölle.

Turnaus järjestetään Hämeenlinnan Elenia Areenalla lauantaina 18.2.2017

Tarkoitus on tehdä turnauksesta vuosittain toistuva Kanta-Hämeen tapahtuma. Turnauksessa eri sosiaali- ja terveysalan asiakkaat ja henkilökunta kisaavat keskenään Kanta-Hämeen herruudesta. Tavoitteena on saada laajennettua tämänkaltainen turnaus myös muihin Suomen maakuntiin. Tapahtumassa eri toimijoilla on mahdollisuus tavata ja tutustua keskenään ja siten tehdä yhteistyötä yli organisaatiorajojen.

Turnaus on avoin kaikille sosiaali- ja terveysalan erityisryhmien joukkueille. Joukkueet voivat koostua asiakkaista sekä henkilökunnasta. Miesten ja naisten sekajoukkueet ovat toivottavia.

Lisätietoa / Ilmoittautumiset
www.hameenklubitalo.fi/salibandy
Tapahtuman aloitusaika
18.02.2017 klo 10:00
Tapahtuman päättymisaika
18.02.2017 klo 20:00
Tapahtumapaikka
Elenia Areena
Härkätie 17 B, 13600 Hämeenlinna
Hämeenlinna
http://www.hameenklubitalo.fi/salibandy

ei ole näkynyt enkä ole kuullukkaan.
vajakkilaan menevän tien varrella oli jotain epämääräista mutta
olivat ilmeisesti asukkaat jo sen syöneet kun ei enään aamulla näkynyt.

onko tervakoskelta löytynyt koiraa ulkoiluttaessa näitä epäilyttäviä herkkuja?

niinhän ne sannoo et rikkaat asuvat vuokralla ;D ;D 8)

Ke 18.1. klo 17:00eput_elokuva_juliste-1
Pe 3.2. 17:00
Su 12.2. 15:30
Su 19.2. klo 16:00

Dokumentti, musiikki, kotimainen
Kesto: 1h 45 min
Ikäraja: S
Liput: 9 €
Levittäjä: SF Film Finland Oy

EPUT on elokuva suomirockin jättiläisestä, jonka musiikin tuntee jokainen, mutta tarinat biisien takaa vain harva. Elokuva kuljettaa katsojan bändin historian läpi alkaen jo lapsuusvuosista. Eput päästävät katsojan elokuvan kautta paikkoihin, minne kameroilla ei ole aiemmin ollut asiaa ja avaavat historiaansa avoimesti, myös sen vaikeita aiheita.

EPUT ei ole vain fanielokuva bändistä. Se on myös koskettava kuvaus veljeydestä, kun kaksi hyvin erilaista veljestä yrittää mahtua samaan bändiin. Ennen kaikkea se on kuvaus intohimoisesta halusta soittaa, soittamisen vimmasta, joka alkumetreillä voitti soittotaidotkin.

Draama
Kesto: 1h 46 min
Ikäraja: 12
Liput: 8 €
Levittäjä: Kinoscreen Illusion ltd

Teini-ikäiset ystävykset Kim, Bella ja Momo häilyvät lapsuuden ja aikuisuuden rajamailla. Kesäiltaisin he kokoontuvat Bellan kasvihuoneeseen, vapaalle vyöhykkeelle, jossa kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat ympäristön paineista välittämättä. Kun Bella eräänä päivänä tilaa postimyynnistä erikoisia siemeniä, tyttöjen elämä muuttuu. Siemenistä versoava kasvi on kaikkea muuta kuin tavallinen. Se avaa heille ovet poikien maailmaan.

Elokuva perustuu Jessica Schiefauerin romaaniin Pojat.

Samaa mieltä kanssasi. 40euron kuukaisi korotukset vuokriin on aika kovat:(.

SPR veripalvelu/SPRJanakkalan osasto verenluovutus
Tapahtuman aloitusaika
04.01.2017 klo 14:00
Tapahtuman päättymisaika
04.01.2017 klo 18:00
Tapahtumapaikka
Turengin seurakuntakeskus
Juttilantie 2
Turenki
Tapahtuman järjestäjä
SPR Janakkalan osasto/SPR Veripalvelu

Janakkalan kunnan omistama kiinteistöyhtiö on oikein kunnostautunut vuodesta toiseen turpoavilla vuokrankorotuksilla.
Eniten mua yllätti autopaikkamaksun tuplaantuminen ja myös saunamaksun korotus. Ilmeisesti autopaikkamaksussa on kyse vuotovirran maksamisesta. Johonkinhan sen pitää vuotaa, kun auton lämmitintä käytetään vain talvisin ja nykylämpösten talvien aikaan ei ainakaan sähköä voi hillittömästi palaa. Uuden vuoden aattoiltana Launosten taivaalla paukkuu ja rytisee jälleen!

Säästö-Karit järjestää jälleen 31.12.2016 jo perinteeksi muodostuneen aattoillan ilotulituksen Launosten myymälän piha-alueella muiden lähiseudun yritysten kanssa.
Tänä vuonna ilotulituksessa on Suomi 100 v juhlavuoden kunniaksi mukana myös Lopen kunta. Ennen näytöstä kunnan tervehdyksen esittää Harri Hatakka.
Tule ihailemaan kun juhlavuosi polkaistaan käyntiin ennennäkemättömän huikealla tavalla!

Näytös alkaa n. klo 18, joten tulethan ajoissa paikalle!
Pysäköintitilojen rajallisuuden vuoksi suosittelemme saapumaan paikalle kimppakyydein. Ja jotta vaaratilanteilta vältyttäisiin ja saisimme nauttia tästä perinteestä vielä jatkossakin, muistattehan seurata liikenteenohjaajien opastusta ja noudattaa liikenteessä erityistä varovaisuutta!

Näytöksen alkua odotellessa voi lämmitellä myymälässämme joka palvelee aattona klo 18 saakka. Samalla voit hankkia vielä viime hetken täydennykset omaan tulitukseesi ja muuhun uudenvuoden viettoon.
Näytös alkaa kun myymälä on saatu tyhjennettyä asiakkaista.
Myös RIIUA:n kahvi- ja makkarakoju palvelee myymälän pihassa tapahtuman ajan.

Säästö-Karit yhteiskumppaneineen haluaa kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta 2017!

Tämän vuoden juhlatulituksen teille tarjoaa:
Säästö-Karit Oy
Lopen kunta
Jutena Oy
K. Koukku Oy
Koneurakointi J. Jokelainen / Huuhkajalampi
Korttiriihi
Launos-Sähkö Oy
Lopen Liikennekoulu
Lopen Talo & Tili Oy, Riihimäen Talo & Tili
Maantietrans, Loppi
MK Raudoitus
Muudi
Pekia-Trans Oy
Taitorakennus
Teboil, Launonen
Voltin Peltikeskus Oy

Tervetuloa!

Matkaamme lautalla Suomenlinnaan, jossa yövymme Hostellissa. Tutustumme Suomenlinnaan, joka on yksi Suomen Maailmanperintö kohde. Linnoituksesta löytyy mm. Kuninkaan portti, Suuri linnanpiha, Museosukellusvene Vesikko ja Suomen vanhin kuivatelakka. Katseltavaa siis riittää.

Seuraavana päivänä aamupalan jälkeen siirrymme Korkeasaareen. Korkeasaari ei suinkaan nuku talviunta vaan useat eläimet ovat virkeämpiä talvella ja niitä onkin mukava seurailla.
Kaikki tämä: matkat, majoitus, ruokailut ja sisäänpääsyt
hintaan 40 €

40 nopeinta mahtuu mukaan. Ilmoittaudu siis heti: jnknuoretkotkat@gmail.com

Retki suunnattu 7-16 vuotiaille. Vanhemman seurassa mukaan nuorempiakin.

Järjestää: Nuoret Kotkat, Hämeen piiri

Hei ! Olemme tilanneet talopaketin ja nyt tarvitsisimme rakennusporukan joka toteuttaisi projektin. rautakaupoista olemme kyselleet ja olemme saaneet muutamia yhteystietoja .
Suositelkaa ja kertokaa kokemuksia.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! toivottaa Tervakoski.fi

Digikuvausryhmän Vesivisioita -valokuvanäyttely avoinna 10.12.2016 – 5.2.2017 Galleria Johannassa Harvialan kartanolla (katso ajat: harvialankartano.net) Avajaiset to 8.12. klo 17 – 19, tervetuloa!


Janakkala | Kino Tervakoski
Kesto: 1h 20 min, Ikäraja: S, Liput: 8 €.

riksun lidli 4,99kg suomalainen

Tervan ässäs joulukinkku 6,99kg

Hämeenlinnan Prisma 2,99kg Tanskalainen

vuokralainen saatu kiitos

Eli nytkun joulu on lähestymässä niin ja kinkku puuttuu vielä kertokaapas mistä löytyy halvimmat kinkut ja minkä hintaisia ovat. :-*

pilaantuneesta en tiedä mutta olipa kallis jauheliha minkä ostin 8euroa :-[

Aika tuoretta on löytyny kyllä omalle kohdalleni. Mutta välillä voi yllätyksiä löytyä kauppaku kauppa.

su 11.12. kello 10.00
Messu Pyhän Laurin kirkossa Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

Tervetuloa sunnuntain klo 10 messuun

3. adventtisunnuntai, "Tehkää tie Kuninkaalle"

Henri Koskinen, Tapio Mäenpää

Taas tänään ostin Tervakosken S-Marketista pilaantuneen sipulin. Tämä on toistunut kymmeniä kertoja vuoden aikana. Jossain vaiheessa vielä kiikutin pilaantuneen sipulin takaisin kauppaan ja sain uuden tilalle mutta nyt loppui sipulin ja muunkin osto siinä kaupassa. Haen kaikki ruuat jatkossa Riihimäeltä, PISTE!.

En ymmärrä miksi nuoret jotka polttaa niin ne luetellaan aina johonki nuoriso jengii tai et se vaan on muka nuorten mielestä kovaa ku polttaa en ite ainakaa ku alotin polttaa nii en kuulu jengiin tai pidä itseäni kovana ja hyvin harva mun kavereista polttaa.

No joo ei mua ainakaan haittaa. Omatpa on keuhkonsa :-[

Eikö opettajat saa mitään kuria näille nuorille tupakoitsijoille? K-Marketin takana on aina joku iso porukka polttamassa tupakkaa. Koulun pihoilla poltellaan siellä tupakkaa mistä kiikastaa?

Tuolta löytyy jotakin
http://www.tervakoski.fi/rakentaminen.php

Joulu minun äidinkielelläni Turengin kirkossa klo 18

http://www.janakkalanseurakunta.fi/ajankohtaista/joulu_minun_aidinkielellani_712/

Oisko tietoo löytyykö tervasta hyviä tekijöitä??
ois edessä kylppärin saunan ja keittiön täys remppa..

Kuka kumma se taas Turengissa maistissa ajeli, prkle sentään!

Ainakin molemmista pizzerioista saa safkaa aina aamuyöhön asti.

Saako Turengista mistään safkaa klo 22:n jälkeen?

Maalla tuppaa olemaan jäniksiä ja rusakoita sekä kaikkia muitakin ökkimönkiäisiä, kannattaa tottua siihen.

aika paljon jäniksiä. Mitähän niille pitäisi tehdä?

Joulukonsertti: Open Voice & Merzi Rajala liput 15euroa
Pyhän Laurin kirkko klo 19.00 tervetuloa mukaan.

Kauneimmat joululaulut Viralan koululla torstaina klo18.

Kauneimmat joululaulut Tervakosken kirkossa sunnuntaina klo18 mukana Tervakosken naiskuoro.

Se vähän riippuu miten asian ilmasee. Oletko tulossa tänään Tervakoskeen? Onko Tervakoskella koulua? Missä päin sijaitsee Tervakoskella puuhamaa? Hyppäsin junaan ja suuntasin Tervakoskeen.

Ohhoh mikä reaktio. Luulin, että tämä on keskustelupalsta ei sitten taida ollakaan.

Olisi ollut kiinnostavaa tietää miten paikkakuntalaiset itse sanoo. Mutta antaa olla.


Tervakoskeen, Tervakoskelle, Tervakoskella kaikki tarkoittavat yhtä samaa mikä ongelma?

hei! Ulkopaikkakuntalainen tässä ihmettelee, että noinko se Tervakoski taipuu? Tervakoskeen? Mä olen aina mennyt Tervakoskelle, tai ollut Tervakoskella.


Perhemessut kaikenikäisille Pyhän Laurin kirkossa. Nuoria mukana messussa ja saarnassa. Lapsille oma saarna sakastissa. Messun jälkeen kirkkokahvit ja kotiaskartelua lapsille Tarinmaan seurakuntatalolla.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 klo 10

Pyhän Laurin kirkossa

Janakkalan kunta 150 vuotta -juhlajumalanpalvelusSaarnaa Pekka Riikonen

kanttori ja kamarikuoron johtaja Eero Erkkilä

urkuri Tapio MäenpääSeppeleenlasku sankarihautausmaille

Pyhän Laurin kirkolla

jumalanpalveluksen jälkeen klo 11 ja

Tervakosken kirkolla klo 12Tervetuloa miesten saunailtaan ma 14.11. klo 17.30 Tervakosken uimahallilla.
Mukana Juha Koivulahti.

Sukset jalkaan ja hiihtää ;). Kyllähän niitä järjestetään välillä millon missäkin. Katseleppa kauppojen ilmotustauluilta ;)

Milloin?

Onko isälle isänpäivälahja vielä hankkimatta?
Ei hätää, Fit Tervakoskelta voit lunastaa lahjakortin isälle hintaan 9,90€, lahjakorttiin kuuluu 30 päivän rajaton käyttö kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa sekä PT-kartoituksen.
Tarjous voimassa 13.11.2016 saakka.

Tule lunastamaan loppuvuoden treenit Fit Tervakoskelta hintaan 39,90€ sisältäen kuntosalin, ryhmäliikunnan ja PT-kartoituksen! Tarjous voimassa koko loppuvuoden!

Vuokrataan rivitalon pääty Tervakoskella 3h + keittiö. Sisältää saunan vuokra 750eur/kk
tyhjenee 1.12
Lisätietoa voi kysellä yksityisviesteillä.

Joitakin pieniä tapauksia on ollut, mutta turvallisesti ovat saaneet kulkea. Onneksi media on vähentäny tota pelle villitystä josko se siitä vähä rauhottuisi.

Karvarissa oli ainakin mukava käydä ja käyn siellä vielä uudestaankin.

Kiitosilta keskiviikkona 16.11 ilmoittautuminen 4.11 mennessä seurakuntatoimistoon.

Ovatko lapset saaneet turvallisesti kulkea Tervakoskella, olen vaan lukenut isompien kakaroiden leikeistä pelotella pellenä pienenpiään, eri puolille suomea levinnyt villitys.  >:(

Tervakosken uuden salin 1vuotispäivä sisältää juhlatarjouksia ja arvontoja. Asiakkaille kahvi ja kakkutarjoilu.
1st Gym

hieno ele sivuston ylläpitäjiltä. osanottomme omaisille, ruutia pojalle ja puolisolle.

Tervakoski.fi sivusto pitää tänään kolmen tunnin hiljaisuuden vähikkäläntiellä menehtyneen henkilön muistoksi!.

Liian nuori lähtiessään täältä...omaisille jaksamista

25vuotias mies menetti henkilöauton hallinnan ja suistui metsään sekä menehtyi, osanottoni omaisille!.

1st Gym Liittymismaksu kaikilta on 20e

Hinnat:
1kk/ 40€
3kk/ 100€
6kk/ 180€
vuosi 320€


Opiskelijoille:
1kk/ 30€
3kk/ 80€
6kk/ 160€
vuosi 280€


Keulikaa mun puolesta niin paljoku haluutte!

Mitä vittua te täällä valitatte soittakaa poliisit jos on niin kamala ja kertokaahan yksikin hyvä pqikka keulia ja polttaa kumia👍

Onko Valintatalon tilalle tullu kuntosali? onko jo avattu? minkä niminen? paljonko maksaa?

Itsekin sitä harrastin kun oli skootteri mut en tosin julkisilla paikoilla

Valkomusta rannekello löytynyt k-marketin edestä.

Olen huomannut samaa :(. Mutta mielestäni voivat leikkiä jossakin missä ei muita vahingoita.

Moi!
Mitä mieltä te olette tervan mopopojista??
Minusta aika villiä menoa aika usein päivästä toiseen keulitaan ympäri kyliä ja poltetaan kumia esim. yläkoulun uudella parkkiksella.
Ja eniten tälläistä menoa on muutamalla pienillä mopoilla ajavat nuoret uudet kuljettajat ja parilla skootterilla ajavat. Pääsääntöisesti keulivat.
Voisivat vanhemmat kenen pojilla on PV-merkkisiä mopoja niin puhutella hieman jälkikasvatustaan ja kerrata hieman niitä liikenne sääntöjä.


Välillä puistossa roskia vlopun jälkeen, mutta on se mielestäni puhtaana kyllä yleensä ollut.

Ensinnäki hieno juttu että on meillä oma keskustelupalsta kiitos siitä tekijöille!. Mutta itse asiaan miksi helvetissä terveyskeskuksen puisto/parkki alue täynnä kaikenmaailman paskaa? eikö alueella ole talonmiestä joka voisi asian hoitaa!?

Mielestäni Tervakoskella toimii terveydenhuolto kohtuu hyvin. Ei oo valittamista mukavat hoitajat ja lääkärit.

Olisiko kellään tarjota työtä opiskelija nuorelle? Osaan esim. siivota, auttaa kotitöissä kaikki käy... ottakaa yhteyttä privana terv. Teemu

Kolme taksia taitaa nykysin palvella täällä myös yö päivystykset. Kysy taksikeskuksesta.

Onko laitaa, että Tervakoskella on todellisuudessa vain kaksi toimivaa taksia, vaikka neljälle on myönnetty lupa. Turengissa niitä sitten seisoo pitkin päivää rivissä.

Vähän sama juttu kuin lääkärivaje, tosin eri syystä.

Sellainenkin, joka oikeesti tarvitsisi taksia, esim. liikuntavamman takia, joutuu tilaamaan sen jo edellisenä päivänä.

Eikös siellä Leppäkoskella oo joku kioski?

Päättäjiä kiinnostaa omat palkankorotukset 
Vanhukset sairaat ja lapset on helppo saalis ryöstää, siis heikommilta edut pois jotta päättäjät saisivat itselleen etuja ja palkankorotuksia.
Mielestäni moisia virka henkilöitä voisi kyllä vähentää säästösyistä.
Heikommille tuet ja edut takaisin !

yv

Rautainen maalaisromanttinen kynttilänjalka noin 30cm korkea myytävänä. 15euroa

Milloin Leppäkoski saa kaupan?

Jukka Salminen ystävineen musisoi maanantaina 10.10. klo 19 Tervakosken kirkossa Konsertti rakentuu Salmisen "Se on tervasta!" -kirjan ympärille. Laulujen ja tarinoiden kautta matkataan lapsuudesta aikuisuuteen. Tilaisuuden päätteeksi iltatee.
Lämpimästi tervetuloa!.

Pyhän Laurin kirkko
Hakoistentie 345, 14240 JANAKKALA

Missä sijaitsee Pyhän Laurin kirkko ? Onko konsertti maksullinen ?

Onko konsertti maksullinen ?

Tuolta löytyy jotakin http://www.janakkala.fi/asuminen_ja_ymparisto/tonttitarjonta

Mistähän voisi tiedustella tonttitarjontaa kylän ulkopuolelta?

Ostetaan nelitahti skootteri tarjoa.

Jukka Salminen ystävineen musisoi maanantaina 10.10. klo 19Tervakosken kirkossa


Patrik Kleemolan

kitarakonsertti


lauantaina 8.10. klo 17


Pyhän Laurin kirkossa

Kalenteriin voi nyt lisätä jokainen rekisteröityny käyttäjä tapahtumia, esim. omia tapahtumia. Näin saat hyvää mainostusta omille tapahtumillesi.

nämä asiat kiinnostavat päättäjiä tietyllä syklillä joka ihan vahingossa osuu vaalien etumaastoon. Todella typerää ihmisten kusetusta, mihin ne ongelmat muka katoaa kun vaalit on pidetty. Onneksi on käynyt niin että vasurien kannatus laskee laskemistaan..... siitäs saivat!

En ymmärrä miten vanhustenhoito toimii todellisuudessa tervakoskella ?

Onhan Tervakoskella oma terveysasema jossa hammashoito yhteydessä.

Kummallista kun em asiat ovat näin niinkuin yhtäkkiä unohtuneet ja eivät enään herätä minkäänlaista keskustelua.
Ennen tapeltiin siitä kuka osaa parhaiten omia vanhukset itselleen ja sensuroitiin hankalat kommentit.
Tänä päivänä ei vanhukset ja terveydenhuolto herätä enään keskustelua ja kinaa, vain red hole on jäänyt toimintaan

Onko Tervakoskella oma hammashoitola ?

Avaimet on löytäny omistajansa!

Kolmiot taitaa olla siinä 700-900euron kieppeillä.

Onhan niitä 5 ainakin.

Tämä on kuin lottovoitto, tälläisiä ollaan kaivattu ! :)


Rakastan kirpputoreja, mutta hienoo kun näillä sivuilla voi myös myydä..

Onko Tervakoskella monta kampaamoa ? Mun ystävä käy Tervakoskella ja kehuu kampaamoa, mutta en muista kampaamon nimeä ?

Minkälaiset neliövuokrat on Turengissa...lähinnä rivari kiinnostaa?

Mikähän mahtaa olla Tervakosken paras kampaamo onko paljonkin hinta eroja?

Myyty

Mukaan mahtuu 25 lasta leiriä kohti, tarvittaessa paikat arvotaan. Tiedustele 5.10. alkaen soittamalla tai sähköpostilla.
www.janakkalanseurakunta.fi

Kyllä se vielä pyörii samassa paikassa ;D

Vieläkö Tervakoskella pyörii kirpputori?

Myytävänä uusia Minnow merkkisiä uistimia 60kpl. Hinta 60euroa.

Myytävänä uusia Turtles hahmoja hinta 25euroa kaikki.

Myydään pizzauuni

Hinta 15 euroa

Lisätietoja puh 0407670261

Avain nippu löytyny kirkon pihasta. Iso sydän + luovutetaan tarkempia tuntomerkkejä vastaan.

Hieno juttu tästä! ;D ;DHälytykset

Janakkala - eläimen pelastaminen
Päivämäärä 01.12.2019

Janakkala - eläimen pelastaminen
Päivämäärä 01.12.2019

Janakkala - palohälytys
Päivämäärä 01.12.2019

Janakkala - tieliikenneonnettomuus: pieni
Päivämäärä 29.11.2019

Janakkala - rakennuspalo: pieni
Päivämäärä 29.11.2019

Janakkala - öljyvah./ymp.onnet. vesistössä: pieni
Päivämäärä 24.11.2019

Janakkala - palohälytys
Päivämäärä 23.11.2019

Janakkala - tieliikenneonnettomuus: pieni
Päivämäärä 22.11.2019

Janakkala - rakennuspalo: keskisuuri
Päivämäärä 22.11.2019

Janakkala - rakennuspalo: keskisuuri
Päivämäärä 22.11.2019

© Tervakoski.fi 2016 - 2019 | Suomalaisen työn puolesta