Kirjoittaja Aihe: Eroseminaari (vertaisryhmä) alkaa 21.8.. Ilmoittautuminen 20.7. mennessä.  (Luettu 440 kertaa)

sipe

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 121
  • Karma: +0/-0
    • Profiili
ERORYHMÄ                         

UUSI, SUOMALAINEN EROSEMINAARI (entinen Fisherin eroseminaari) on vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia koulutetun ammattilaisen johdolla, se perustuu Bruce Fisherin kehittämään ja Marianna Stolbown päivittämään menetelmään. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on 21.8.2018 Janakkalan terveyskeskuksen mielenterveypalveluiden tiloissa klo 16.30-19.30.

Seminaari perustuu oppimiselle ja sen tarkoituksena on auttaa parisuhteen loppumisen kokeneita henkilöitä selviytymään erosta ja auttaa uuden elämän jälleenrakennuksessa kriisin jälkeen. Kokoontumiset ovat kerran viikossa, 10+1 viikon ajan, 3 tuntia kerrallaan.

Yli 20000 suomalaista on käynyt Fisherin eroseminaarin ja kokemukset siitä ovat olleet positiivisia. Eronneet ovat selviytyneet paremmin erokriisistään ja oppineet ja kehittyneet sen avulla.

Uusi päivitetty versio on suunniteltu sopimaan paremmin suomalaisille ja viimeisessä tapaamisessa keskitytään löytämään avaimia lasten tukemiseen eron aiheuttaman hämmennyksen keskelle. Seminaarin aikana käydään läpi eroprosessiin liittyviä asioita mm. vihaa, surua, yksinäisyyttä ja luopumista. Tavoitteena on myös oppia lisäämään itsetuntoa ja – tuntemusta ja eroryhmä voi olla käänteentekevä kokemus.

Työskentely tapahtuu yksin ja ryhmässä ja käsikirjana käytetään Bruce Fisherin kirjaa ”Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy” ja Marianna Stolbown kirjaa ”Erosta eteenpäin” , kirjoja on saatavilla kirjakauopoista ja kirjastoista. Ryhmän alussa ja lopussa voi halutessaan tehdä testin, joka mittaa mm. erosta toipumista ja sen hinta on 10 euroa/testaus. Muuten kurssi on maksuton ja tarkoitettu vain janakkalalaisille. Seminaariin voi ilmoittautua jo eronnut tai vasta eroa harkitseva. Eroava pari ei voi osallistua yhdessä. Ryhmään mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 20.7.2018 mennessä.